ДруштвоИЗДВОЈЕНО

За школске обавезе од четвртка се припрема 75 малишана

Припремни програм за дјецу у години пред полазак у школу, а који се организује у дервентском вртићу „Трол“, почиње 1. априла, а 75 будућих првачића у идућа три мјесеца припремаће се за школске обавезе.

Подршка за реализацију овог програма, који је од великог значаја за предшколце који не похађају предшколску установу, стигла је од Министарства просвјете и културе Републике Српске, али и од градоначелника.

Дјеца из овог програма биће подијељена у три групе уз поштивање свих епидемиолошких мјера.

– Родитељи дјецу која су пријављена за припремни програм треба да доведу у вртић „Трол“ у 16.15 часова. Медицинска сестра на улазу у објекат вртића обављаће тријажни преглед, тако што ће сваком дјетету бити измјерена температура и дезинфикована обућа, а дужност родитеља је да поштују епидемиолошке мјере које подразумијевају ношење маске у кругу дворишта вртића, те одражавање физичке дистанце – казали су из „Трола“ замоливши родитеље да, како би се избјегла гужва пред вртићем, само једна одрасла особа доводи дијете.

Директорица дервентске јавне предшколске установе Гордана Симић казала је да ће свако дијете које буде пријављено похађати овај програм.

– Сва дјеца која су пријављена, дио су Припремног програма, јер ми сматрамо да је веома важно да се дјеца прије школе социјализују, да имају прилику да се друже, уче и стекну вјештине које су им неопходне за прве школске дане – казала је Симићева.

Она је додала да предшколска установа сноси све трошкове организације овог програма, а да је градоначелник обезбједио дидактички материјал.

Васпитачи

За извођење Припремног програма у години пред полазак у школу ангажовани су васпитачи са Бироа за запошљавање, који су прошли посебан програм обуке.

Related posts

ТЕСЛИЋАНИ ОДНИЈЕЛИ ГЛАВНУ НАГРАДУ

admin

Концерт „Хрватска вокална лирика“ вечерас у „Напретковом“ дому

admin

Представљена занимања
и њихови потенцијали

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još