Спорт

Играчи из БиХ, Србије и Хрватске
на пикадо надметању у Дервенти

Међународни турнир у пикаду, који ове године по четврти пут y Дервенти окупља такмичаре из БиХ, Србије и Хрватске, одржава се данас под организаторском палицом дервентског Пикадо клуба „180“.

Ријеч је о појединачном турниру „501 дабл аут“ на којем учествује око 100 такмичара.

– Ове године имамо мање играча у односу на лани, због врућина и периода годишњих одмора, али и гужви на граници, тако да очекујемо од 80 до 100 учесника што га и даље чини најбројнијим у регији. Ипак, турнир је ове године много „јачи“ по квалитету играча, па нам се одазвао и Борис Крчмар који је осам година свјетски првак у електронском пикаду, као и првак Србије Дејан Ковачевић – казао је Марко Балешевић из дервентског клуба.

Као и бројне друге спортске манифестације, и ова ужива подршку Градске управе, а част да отвори турнир припала је замјенику градоначелника Синиши Јефтићу.

– Добродошли у Дервенту по четврти пут, а надам се да смо се показали добрим домаћинима. Ово је још једна љетња манифестација у нашем граду која заслужује подршку, с обзиром да у први план ставља спорт и пријатељства, а уједно је и прилика да вас угостимо као и ви нас у својим мјестима, гдје наши представници проносе добар глас о нашем граду – рекао је Јефтић.

На све четири досадашња турнира учествовао је Дејан Ковачевић који пикадо професионално игра десетак година.

– Почео сам као и сви, по кафићима, а касније сам у родном Апатину учествовао у регионалној лиги, па послије за Пикадо федерацију Србије. Данас очекујем добре партије, јер видим да је дошла добра конкуренција из Србије, као и из Бањалуке, а побједи најчешће пресуди тренутак – рекао је Ковачевић.

Побједник првог турнира у овој организацији Ромео Грбавац из Макарске казао је да очекује да данашњи турнир задржи епитет успјешног.

–  Пикадо играм 12 година, а од такмичарских успјеха ове године, издвајам финале Европског првенства са колегом из репрезентације Хрватске – рекао је Грбавац.

Наградни фонд турнира износи 5.000 марака.

Related posts

Друга половина августа резервисана
за најмасовнији турнир младих фудбалера

Derventski List

Зорана Макивић у трци за титулу најбољег спортисте

admin

НОВА ЗВАЊА ЗА КРАЈ ЉЕТНЕ ШКОЛЕ ТЕКВОНДОА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još