Друштво

Изложбом одата
почаст ослободиоцима

Изложба под називом „Носили су заставе слободе“ отворена је вечерас поводом 9. маја, Дана борбе против фашизма, a биће доступна у Народној библиотеци „Бранко Радичевић“ у наредних десетак дана.

Изложба коју су заједнички организовали Интернационалнки мултирелигијски и интеркултурни центар „Заједно“ и Удружење „Јосип Броз Тито“ састоји се од око 700 фотографија и докумената и посвећена је свима онима који су своје животе положили у јединицима Народноослободилачке борбе зарад слободе, равноправног и срећног живота уз разумијевање и љубав.

– Ова изложба треба да подсјети све оне који су помало почели да заборављају какве су жртве поднијели они који су се борили за слободу. Мислим да је ово најкомплетнија изложба до сада која је посвећена НОБ-у и изложене фотографије највећим дијелом су из моје приватне архиве која ће ускоро бити предата на чување библиотеци – казао је један од оснивача и члан Удружења „Јосип Броз Тито“ Фадил Пелесић истакавши задовољство што је Дервента локална заједница која обиљежава Дан побједе на фашизмом.

– Драго ми је да се у Дервенти посвећује довољно пажње Народноослободилачкој борби чему је показатељ да је Партизанско гробље уређено и да су сви споменици из НОР-а обновљени – додао је Пелесић.

Да је библиотека једна од установа која подржава и окупља ауторе и посјетиоце свих врста изложби и промоција истакла је директорица библиотеке Мирјана Плиснић.

– Ми у библиотеци се трудимо да имамо мјеста и да дамо довољно времена свима који имају шта да изложе, тако да његујемо добру сарадњу са многим удружењима у Дервенти као и са ИМИЦ „Заједно“. Сваке године подржавамо изложбе ИМИЦ-а и у оквиру манифестације „Дервентско срце“ и у обиљежавању других значајних датума – казала је Плиснићева.

Related posts

„Комуналац“ почео кошење и уређење зелених површина

admin

Подршка лијечењу двије
суграђанке од Актива жена СНСД-а

Derventski List

Изложба свједочанство
о животу Јевреја у БиХ

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još