Култура

Изложено стваралаштво дуго двије деценије

Добојски умјетник Горан Бијелић, поводом 20 година стваралаштва, издвојио је за дервентску публику, симболичних, 20 слика, од којих су неке настале на самом почетку његове каријере, а у Центру за културу биће изложене десетак дана.
Бијелић је објаснио да има слика које су настале и прије мјесец, те да је с годинама истраживао и технику сликања и правце у шта ће и дервентска публика моћи да се увјери.
– Шетао сам по правцима од реализма, преко апстракције и надреализма до експресионизма, а истраживао сам и различите технике, од акрилика који преовладава на новијим сликама, до акварела и уља на платну – казао је он.
Додао је да је најстарија слика на изложби она на којој је насликао Богородицу, јер је на почетку своје каријере најчешће цртао иконе, те истакао да је то слика за коју не може да одреди вриједност, да је насликана за његову душу и да није на продају, што није случај са осталим дјелима.
– Изложба је и продајног карактера – казао је Бијелић те нагласио да планира и самосталну изложбу у Добоју гдје ће акценат такође бити на страваралштву дугом двије деценије.
Дервенћанка Јасна Станић казала је да јој је познат рад добојског умјетника и да управо из тог разлога није хтјела да пропусти отварање изложбе.
– Допада ми се његова техника и опус боја које користи – казала је она додавши да ће свакако још једном, док је изложба отворена, доћи и у тишини и пажљиво прегледати сва дјела.
За музичку подлогу побринула се Маја Орландо свирајући виолину.

Related posts

Четири изложбе славе
музејску дјелатност

Derventski List

УГЉЕВИЧКИ ХАРМОНИКАШИ НАСТУПАЈУ У СУБОТУ

admin

Млади музичари нанизали награде са четири континента

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još