Друштво

ИСПИТ ПОЛОЖИЛО 13 ПТИЧАРА

Ловачко удружење „Мотајица“ организовало је данас испит урођених особина за псе птичаре, а свих 13 паса који су учествовали у оцјењивању добили су пролазне оцјене. Предсједник „Мотајице“ Дарко Бећаревић истакао је да не може бити задовољан одзивом, али је уједно изразио задовољство што су сви учесници добили пролазну оцјену.
– Задовољство ми је да истакнем да су од 13 паса који су учествовали на испиту сви добили пролазну оцјену, али с обзиром на то да је испит био бесплатан, не можемо рећи да је одзив био на завидном нивоу. Законом о ловству РС прописано је да сви ловни пси који се користе у ловишту треба да буду оцијењени и да имају положен ИОУ испит на одређену врсту дивљачи која се лови са тим псима, а овим путем обавјештавамо све чланове нашег удружења да ће од сљедећег викенда бити пооштрене ловочуварске контроле са акцентом на ово што сам навео – рекао је Бећаревић.
Псе су оцјенивали судије Саша Кршић из Дервенте и Мирко Петрешин из Прњавора.

 

Related posts

Због алкохола кажњена 94 возача

admin

„Троловци“ уз представу учили о понашању у саобраћају

admin

ЈЕЛЕНА И МАРИО ВЕЧЕРАС КУВАЈУ НА АТВ-У

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još