Друштво

ИТ стручњаци „на цијени“ у свим областима

Информатичка писменост данас је предуслов за запослење у готово свим секторима, а стручњаци из области информационих технологија „на цијени“ су на тржишту рада, због чега је интересовање ђака за ову струку и даље велико.

Средњошколски центар „Михајло Пупин“ у идућој школској години планирали упис једног одјељења од 24 ученика за смјер техничар информационих технологија, који осим теоријског, имају прилику и за добијање практичних знања.

– Ријеч је о четворогодишњем занимању које ученицима нуди широк спектар знања из области рачунарства и информационих технологија, а руководство школе препознало је важност овог занимања и у ту сврху обезбиједило пет савремених кабинета за извођење практичне наставе – објаснили су из ове школе додајући да ће ученици стицати знања о карактеристикама и функцијама рачунарског хардвера, инсталирању и конфигурацији оперативног система и рачунарских мрежа, изради десктоп и веб апликација, креирању и коришћењу база података, те заштити информационих система.

Диплома техничара информационих технологија омогућава лако запослење у  IT сектору, али и наставак образовања на домаћим и еврпским универзитетима.

– Стечена знања током образовања у нашој школи биће вам одлична подлога за неке од студијских програма као што су IT manager, Network Administrator, IT Administrator, Software Engineer, Software Developer, System Developer, Programmer, Web Administrator, Database Administrator – прецизирали су из СШЦ „Михајло Пупин“ додајући да предвиђања стручњака показују да ће информационе технологије и у будућности напредовати великом брзином, што ће се одразити на још већу потражњу за образованим кадровима у овој области.

Директор школе Предраг Дринић је додао да је интерактивна настава предност овог занимања.

– Професори и ученици на располагању имају најсавременије рачунаре и средства за одвијање наставе – истакао је Дринић.

Све потребне информације о упису у СШЦ „Михајло Пупин“ за школску 2021/2022 годину и о понуђеним занимањима можете пронаћи и у наредним штампаним издањима Дервентског листа, као и на интернет порталу  www.derventskilist.net и сајту школе www.gimnazija-derventa.rs.sr.

Средњошколски центар „Михајло Пупин“

ЗАНИМАЊЕ   СТЕПЕН     БРОЈ ОДЈЕЉЕЊА   БРОЈ УЧЕНИКА

Гимназија  –           IV                       2                       48

општи смјер

Техничар рачунарства   IV              1                       24

и програмирања

Техничар

информационих

технологија                    IV                    1                    24

Електричар –                  III                  ½                       12

електроинсталатер /

аутоелектричар           III                     ½                         12

 

Related posts

МОДЕРНИ ТРЕТМАНИ БРИШУ БОРЕ

admin

Промоција „Повратка калифата“ вечерас

admin

Пакети са храном из „Бамбија“
стигли до шест породица

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još