Култура

Кабаре Стефана Симића
привукао пажњу Дервенћана

Стефан Симић, књижевник из Србије, одушевио је вечерас публику у Народној библиотеци „Бранко Радичевић“, а својим осебујним стилом књижевно вече употпунио је кабареом и дружењем са публиком.
-Ово је један отворени интерактивни кабаре, театар искрености, отворена форма, гдје изводим своју поезију и прозу, а све је зачињено са доста хумора. Те интерактивне радионице са публиком су начин да с њима подијелим ствари које ме боле, покрећу и радују. Настојим да инспиришем људе и да их покренем. У ово вријеме које је препуно отуђења и деструкције покушавам да унесем неку хармонију, смисао и радост – казао је Симић који потписује пет књига, а шеста је у припреми.
-Од 2011. године сам почео да објављујем, а има романа које нисам још завршио, држим се кратке форме, социолог сам по занимању, то сам студирао у Београду. Спојио сам театар, волим отворени кабаре, гдје се људи укључују и постављају питања, просто ту енергију коју носим са собом, спонтаност, непосредност покушавам да пренесем људима – рекао је Симић који послије Дервенте наставља гостовања широм БиХ.
Овај Параћинац рођен 1989. године, а своју прву књигу „Пустите нас“ објавио је 2012. године, док је „Одјеке људског“ објавио 2013. и 2014. године.
Своју поезију и прозу већ годинама објављује на интернету, али и записе из свакодневног живота и импресије.
Специфичним стилом писања и отвореним начином изражавања на наступима привукао је пажњу у Србији и земљама бивше Југославије.

Related posts

Концерт „Viva la musica“ сутра

admin

Библиотеци у Станарима на поклон књиге

admin

„Вихор“ бира најбољу пјесму о љепотама вода

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još