Друштво

„Комуналац“: Апел суграђанима
на штедњу воде и разумијевање

Због прекида у испоруци електричне енергије у сриједу, 26. јуна, те пуњења градског базена за купање, као и велике потрошње воде на залијевање башти и пуњење индивидуалних базена за купање, у посљедња три дана дошло је до поремећаја у испоруци воде за потрошаче који се снабдијевају са дистрибутивног резервоара Бабино Брдо, зато апелујемо на наше потрошаче да штеде воду и имају разумијевања како би омогућили да сви потрошачи буду уредно снабдјевени водом за пиће, саопштено је данас из „Комуналца“.

– У петак, суботу и недјељу свједоци смо поремећаја у испоруци воде за потрошаче у I висинској зони, односно потрошаче који се водом снабдијевају са дистрибутивног резервоара Бабино Брдо а који се напаја са црпилишта Кораће. Након обилазка и провјере водоводне мреже у овој висинској зони и очитавања историје података са зонских водомјера који прате потрошњу као и података са система за надзор и управљање SCADA,  нису уочени нити евидентирани кварови. Прекид у испоруци електричне енергије 26. јуна на црпилишту Кораће био је најављен, а због тога је акумулација воде на дистрибутивном резервару Бабино Брдо пала на минимум – саопштили су из „Комуналца“ додавши да је потешкоће у водоснабдијевању становништва I висинске зоне проузроковало још неколико фактора. 

– У истом периоду, након очитања података са SCADA система почиње пуњење водом градског базена за купање, које је ранијих година вршено уз кординацију и сагласност са комуналним предузећем „Комуналац“ како би се систем благовремено припремио за значајно повећање потрошње воде и избјегли поремећаји у водоснабдијевању становништва, што је ове године изостало. Наш апел да се пуњење градског базена обустави све док се не успостави редовно водоснабдијевање и створе довољне резерве на дистрибутивном резервоару за наставак пуњења није наишао на разумијевање власника градског базена господина Андрије Бјелошевића. Такође, велика потрошња воде на залијевање башти у ноћним и јутарњим сатима као и пуњење индивудалних базена за купање од стране потрошача у поменутој зони довели су до поремећаја у водоснабдијевању потрошача, као и до тоталне обуставе у испоруци воде за насеља Мишковци, Агићи, Поље, Жеравац и Босански Лужани – појашњено је у саопштењу. 

– Апелујемо на наше потрошаче да водом за пиће не залијевају баште и пуне своје базене до даљњег како би се акумулирале довољне количине воде у дистрибутивним резервоарима за поновну успоставу редовне испоруке питке воде за све потрошаче. У увјерењу да ћете поступити по нашем апелу, како бисмо што прије превазишли насталу ситауацију и омогућили да сви потрошачи буду уредно снабдјевени водом за пиће, надамо се пуној сарадњи, разумијевању и стрпљењу за  насталу ситуацију – додали су из „Комуналца“. 

Related posts

Удружење жена и ове
године било дио „Дана јесени“

Derventski List

Почело фрескописање олтара храма у Новом насељу

admin

Концерт за помоћ Драгану Ћудићу у петак

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još