Друштво

Костреш памти своје страдалнике

Погинули  борци  и  цивилне жртве Одбрамбено – отаџбинског рата из Костреша нису и неће бити заборављени, а чување пијетета према њима обавеза је свих становника овог села и Дервенте.

Поручено је то данас приликом помена погинулим борацима Војске Републике Српске Васи Плавшићу и Ристи Пивашу, те цивилним жртвама Анђи Стринић, Госпави Тривунчевић, Мили Секулићу, Љепосави Секулић, Петру Митровићу, Мили Шкрги, Ђорђу Лазићу, Десанки Пиваш, Петру Лазићу и Стоји Плавшић.

Видомиру Плавшићу из Костреша мајка Стоја убијена је одмах на почетку рата.

– Мајка је била код куће када су је одвели и убили. Када се рат завршио, 22 године послије, преузели смо дио њених костију и сахранили је. Њене кости и кости других комшија пронађене су недалеко од куће, у једној њиви – рекао је Плавшић.

Пошту страдалим одали су чланови њихових породица, замјеник градоначелника Синиша Јефтић и шеф Одсјека за борачко – инвалидску заштиту Градске управе Станиша Микеревић, делегација Градске борачке организације, и представници политичких партија СНСД, СДС, ПДП и НДП.

У храму у Кострешу поводом празника Огњене Марије, славе цркве и села, служена је литургија и одржан славски обред.

Related posts

Посјета манастиру Тавна и
„Станишићима“ 23. септембра

Derventski List

Пољопривредна смотра у Сочаници од 20. августа

admin

Пријава првачића у ОШ „Никола
Тесла“ од 1. фебруара

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još