ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Креће вакцинација против короне у Српској

Почетак вакцинација против вируса корона у Републици Српској могућ је до краја ове или почетком наредне седмице, изјавио је за РТРС директор Института за јавно здравство Бранислав Зељковић.

– Наредних неколико дана ћемо покушати да са колегама у болницама направимо организацију да могу припремити здравствене раднике да приступе вакцинацији, и то оне који су исказали интересовање – истакао је Зељковић.

Након што Институт за јавно здравство званично добије обавјештење од добављача, Зељковић је навео да ће комуницирати са здравственим установама и организовати почетак вакцинације здравствених радника у здравственим установама, прије свега, болницама.

Агенција за лијекове БиХ одобрила је употребу руске вакцине „Спутњик“ која је у Српску стигла прије осам дана. У РС је стигло 2.000 доза вакцине, која је довољна за вакцинисање 1.000 становника.

 

Related posts

Захвалнице ученицима за прво даривање крви

admin

Жељезничка улица
добија дрворед

Derventski List

БИЦИКЛИСТИЧКИ КАРАВАН ИЗ ДЕРВЕНТЕ КРЕНУО КА ФИНИШУ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još