ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Круна преданог рада
и иновативних идеја

Дугогодишњи рад у области предшколског васпитања и образовања, иновативне идеје, те залагање и труд директорице предшколске установе „Трол“ Гордане Симић крунисани су Светосавском наградом која се додјељује истакнутим васпитачима, стручним сарадницима и наставницима у области образовања и васпитања дјеце у претходној школској години.

Симићева се нашла у друштву седам истакнутих радника у области предшколског васпитања и образовања које је наградило Министарство просвјете и културе Републике Српске и то као једина Дервенћанка.

– Све награде које су до сад стизале као потврда доброг рада су свакако значајне, али Светосавска награда је једна свеобухватна круна рада и залагања појединца. То је и показатељ да је мој труд препознат од стране Републике Српске и то носи посебну ноту. Ово је награда коју сам жељно ишчекивала као васпитач – рекла је Симићева додавши да критеријуми које је потребно испунити за Светосавску награду довољно говоре о њеном значају.

– Критеријуми су захтјевали да појединци имају објављене чланке у научним часописима, да су провели истраживање током радног вијека, а главни акценат је била струка, односно да смо васпитачи и да смо десет година радили на пословима васпитача. Иако ни један од критеријума није лако испунити, с правом могу рећи да сам их испунила током 15 година рада као васпитач – рекла је Симићева.

Она је истакла и да ова награда представља и велику мотивацију за даљи рад, како за њу лично, а тако и за читав колектив предшколске установе „Трол“. 

– Сматрам да сваки допринос нас појединаца доводи до успјеха и побољшања рада саме установе. Знам да међу мојим колегама има веома пуно добрих професионалаца, тако да вјерујем да ће и неко од њих понијети ту награду у наредном периоду. Такође, сматрам да је било и оних који су ово признање заслужили и у претходним годинама – рекла је Симићева нагласивши да предшколска установа којом руководи заслужује да буде међу најбољим у овој области, с обзиром на остварене резултате.

Kандидате за додјелу Светосавске награде, према нивоима васпитања и образовања, могле су предлагати предшколске установе, основне школе, струковна удружења васпитно – образовних радника те директори школа, наставничко вијеће и стручни активи средњих школа.

Светосавска награда састоји се од Светосавске повеље и новчане награде, а признања овогодишњим добитницима биће додијељена на свечаној манифестацији „Наши учитељи“ 28. јануара у Дјечијем позоришту Републике Српске у Бањалуци.

Иновативни наставници

Поред Светосавске награде, на адресу директорице вртића „Трол“ Гордане Симић и дефектолога у овој установи Николине Марић стигла је номинација за награду за иновативне наставнике.

– Номинација је пристига за „Кутак за рани раст и развој“ који је формиран у вртићу „Трол“ на моју идеју. Овај кутак ће свој процват доживјети тек у овој години када опремимо и ресурсну собу, а што је изузетно значајан корак за инклузивно образовање – рекла је Симићева.

Related posts

НОВО РУХО ЗА ОСАМ ПУТЕВА И НОВИ ДИО ВРТИЋА

admin

КИША И ХЛАДНОЋА ОДГАЂАЈУ БЕРБУ ПОВРЋА

admin

ХЕРОЈСКА БОРБА КРУНИСАНА СЛОБОДОМ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još