ИЗДВОЈЕНОКултура

Музика подигла завјесу „Љетне арт сцене“

Музички тактови на клавиру, хармоници и гитари, у извођењу ученика Музичке школе „Никола Тесла“ означили су вечерас почетак „Љетне арт сцене“, а отворање ове манифестације украсила је и хорска постава Музичке школе.

„Љетна арт сцена“ обиљежила је културни живот нашег града прошлог љета изводећи пред Дервенћане, умјетнике из разних области, који ће и ове године да се окупе око идеје прикупљања средстава за куповину полуконцертног клавира.

Према ријечима једне од организатора Милијане Жунић планирано је да овогодишњи фестивал траје до краја августа.

– С великом радошћу крећемо у ову сезону „Љетне арт сцене“ коју отварају хорски састав и појединачна извођења ученика Музичке школе што је мени посебно драго јер сам радник те школе, а с обзиром да је ријеч о прикупљању средстава за куповину клавира, цијеним да је то диван почетак за „Љетну арт сцену“. Музика ће се провлачити кроз цијелу манифестацију, а представиће се и сликари, глумаци, књижевници, као умјетници из филмских кругова, те фолклорни ансамбли – објаснила је Жунићева додавши да ће се манифестација, као и лани, одржавати на платоу испред Народне библиотеке „Бранко Радичевић“.

Ученица четвртог разреда Музичке школе Анђела Орландо и првог разреда Маријана Јовичић нису криле узбуђење због учешћа „Арт сцени“.

– Вечерас сам се представила композицијом „Чекање“ Ивана Бајића и велика ми је част учествовати у овој манифестацији – рекла је Анђела, а прилику да да свој музички допринос, извођењем „Каприча број четири“ на гитари, имао је и ученик петог разреда Немања Николић.

У наставку „Љетне арт сцене“ планиране су вечери посвећене књижевности.

 

Related posts

Објављен позив за чланство у одбору „Омладинске банке“

admin

Награда „Пелагићев рунолист“
уручена Евити Бојковац

Derventski List

ПРОМОЦИЈА „БАЛАНСЕРА“ У СРИЈЕДУ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još