ИЗДВОЈЕНОНовости

КУЋА ПУНA ДЈЕЦЕ НАЈВЕЋИ БЛАГОСЛОВ (ФОТО)

Начелник општине Милорад Симић данас је у Центру за културу уприличио други овогодишњи пријем за мајке са троје и више дјеце, те их обрадовао пригодним поклонима.

У периоду од 11. јуна до 7. новембра 22 мајке су родиле треће и свако наредно дијете или близанце. Једна породица је богатија за близанце, двије су родиле четврто дијете, док је 19 мајки родило треће дијете.

Симић је казао да се ради о свечаном дану, који је испуњен са много љубави, а најмање чиме се овај пријем може оплеменити су скромни финансијски поклони.

– Након пет мјесеци, имамо поново 22 мајке са трећим, четвртим дјететом и близанцима. Ово је велико задовољство и управо сам због тога и уприличио пријем, како би дошли, не само мајке, већ и очеви и остала дјеца, да се дружимо и да нам остане фотографија као лијепа успомена. Логично је имати више дјеце. Наиме, дјеца се не рађају тамо гдје има пара, јер је новац релативна ствар, већ се рађају тамо гдје има љубави и вјере у своју породицу и своју државу. Увијек говорим да сам и ја из вишечлане породице и сви смо се некако снашли, свако има своју нафаку – рекао је Симић.

Он је додао да су дјеца највеће богатство нашег града, а Општинска управа је обезбиједила по 600 марака за мајке са троје и више дјеце, а да су близанци награђени са 2.000 марака.

– Износ који дајемо као поклон овим поводом требало би да буде повећан у наредном периоду. Овим гестом се не може ријешити проблем породице, али то је симболична помоћ и лијепа прилика да се видимо – рекао је Симић.

Мајка четворо дјеце Сања Савковић из Горњег Детлака казала је да је проширење породице права срећа и радост.

– Имамо Драгану, Дајану, Кристијана и Кристину. Најстарија кћерка има 18 година и већ је удата, средња има 13 година, син је осмогодишњак и беба има пет и по мјесеци. Иако ја највише времена посвећујем и проводим са бебом, сви укућани ми радо помажу, иако је муж запослен у Словенији. Дјеца су се много обрадовала и са великим нестрпљењем су ишчекивали да ова дјевојчица дође на свијет – рекла је Савковићева, додавши да је одувијек жељела велику породицу.

Related posts

Духовна ризница дервентског краја

admin

ДОДИЈЕЉЕНА ПРИЗНАЊА „ДЕРВЕНТСКО СРЦЕ“

admin

На мапи логора за Србе и пет
мучилишта у Дервенти

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još