Култура

КЊИЖЕВНО ДРУЖЕЊЕ У ОСВИТ ПРОЉЕЋА

Поводом обиљежавања 40. годишњице књижевног рада Славка Покрајца и Љубомира Поповића Цоша, двојице пјесника који су обиљежили једно вријеме на овом простору, вечерас је у организацији Српског књижевног клуба „Вихор“, одржано књижевно дружење.

Књижевник Душко Ж. Поповић говорио је о њиховом стваралаштву са критичким освртом на дјела. Покрајац је казао да се симболика 40 година рада, 40 прољећа и 40 пјесама огледа управо у буђењу природе и живота.

– Одлучили смо да ово дивно дружење организујемо управо данас на први дан прољећа и Међународни дан поезије. Младим људима бих поручио да не забораве старије никада, а можда ни тада. Тим поводом, жељели смо да млади чују шта су то они мало старији стварали и како су то радили – истакао је Покрајац.

Књижевно дружење, које је одржано у Центру за културу,  својим наступима употпунили су инструменталисти на гуслама и гитари.

Related posts

Глумци аматери још једном побрали симпатије публике

admin

Отворен конкурс за избор
најљепших духовних пјесама

Derventski List

НАГРАДЕ ЗА НАЈБОЉЕ РАДОВЕ ПОВОДОМ 8. МАРТА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još