Друштво

Ликовна активност значајна
за правилан развој дјетета

Васпитачи из регије, њих 40, присуствовало је данас предавању о теми „Корелација ликовних са осталим активностима у вртићу“ чији је домаћин био вртић „Трол“.

Директорица вртића Гордана Симић казала је да је ријеч о интерном предавању планираном у годишњем програму усавршавања васпитача.

– Предавање су имали прилику да послушају васпитачи из Добоја, Модриче, Брода, Шамац, Прњавора и Дервенте. Сматрам да је ликовно, физичко и музичко васпитање изузетно важно за развој дјетета до његова 12 године – казала је Симићева која је један од учесника  у изради програма за предшколско васпитање и образовање Републике Српске, се аспекта умјетности  и дјечијег стваралаштва

Она је изразила наду да ће ово предавање бити покретач и за вртиће у осталим локалним заједницама да организују сличне обуке.

Предавање је одржао доцент Мирослав Дрљача са  Филозофског факултета и Академије умјетности у Бањалуци.

– Овим предавањима настојимо да укажемо на корелацију ликовних активности са осталим активностима у вртићу – казао је Дрљача истичући да је ликовна активност изузетна важна у вртићком периоду.

Помоћник директора за васпитно образовни рад у вртићу „Наша Радост“ из Модриче Митра Мишић мишљења је да је предавање веома важно за васпитаче да се едукују да би могли подстизати дјечији развој и богатити га ликовним техникама.

Related posts

Андреј Душанић бриљирао
на регионалној смотри знања

Derventski List

НАЈСПРЕТНИЈИ АЛАСИ ЗАСЛУЖИЛИ ПРИЗНАЊА

admin

За шесторо дјеце потребни одјећа, обућа, уџбеници и школски прибор

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još