Друштво

Ликовна активност значајна
за правилан развој дјетета

Васпитачи из регије, њих 40, присуствовало је данас предавању о теми „Корелација ликовних са осталим активностима у вртићу“ чији је домаћин био вртић „Трол“.

Директорица вртића Гордана Симић казала је да је ријеч о интерном предавању планираном у годишњем програму усавршавања васпитача.

– Предавање су имали прилику да послушају васпитачи из Добоја, Модриче, Брода, Шамац, Прњавора и Дервенте. Сматрам да је ликовно, физичко и музичко васпитање изузетно важно за развој дјетета до његова 12 године – казала је Симићева која је један од учесника  у изради програма за предшколско васпитање и образовање Републике Српске, се аспекта умјетности  и дјечијег стваралаштва

Она је изразила наду да ће ово предавање бити покретач и за вртиће у осталим локалним заједницама да организују сличне обуке.

Предавање је одржао доцент Мирослав Дрљача са  Филозофског факултета и Академије умјетности у Бањалуци.

– Овим предавањима настојимо да укажемо на корелацију ликовних активности са осталим активностима у вртићу – казао је Дрљача истичући да је ликовна активност изузетна важна у вртићком периоду.

Помоћник директора за васпитно образовни рад у вртићу „Наша Радост“ из Модриче Митра Мишић мишљења је да је предавање веома важно за васпитаче да се едукују да би могли подстизати дјечији развој и богатити га ликовним техникама.

Related posts

Домаће месне делиције без премца

admin

Папрене цијене
прасића пред празнике

Derventski List

Риболовци одмјерили снаге

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još