ИЗДВОЈЕНОНовости

Локални парламент засједа 28. октобра

Одборници Скупштине града 28. октобра враћају се у скупштинске клупе послије тромјесечне паузе, а дочекаће их обиман дневни ред.

Како је утврдио скупштински Колегијум у односу на првобитни план дневни ред је на приједлог шефа Клуба одборника СНСД-а Славка Томаша скраћен за 14 тачака.

Информације о раду и пословању јавних установа, међу којима су и средње и основне школе, сачекаће другу прилику, осим докумената ЈПУ „Трол“, који остају на  дневном реду.

Одборници ће разматрати извршење буџета града за прву половину године, те приједлог Одлуке о усвајању Акционог плана за импелементацију препорука по Извјештају Главне службе за ревизију јавног сектора РС о проведеној финансијској ревизији у 2021. години.

На дневном реду ће се наћи и Програм уређења градског грађевинског земљишта за текућу годину, те Нацрт одлуке о условима, начину држања и заштити паса и мачака на подручју града. Такође, расправљаће се и о реализацији Гендер акционог плана града за период од 2021. до 2024. године, а у 2021. и 2022. години, те о доношењу Урбанистичког плана за урбано подручје града. Пред одборницима ће бити и Приједлог одлуке о привременом стамбеном збрињавању реадмисираних држављана БиХ у стамбеним јединицама санираним кроз имплементацију пројекта „Подршка систему прихвата и интеграције држављана БиХ који се враћају по основу споразума о реадмисији“.

Одборници би требало да се изјасне и о прeдложеним рјешењем за именовање Савјета за израду измјене дијела Регулационог плана  „Гаковац“, приједлозима одлука о доношењу измјене дијела Регулационог плана „Комунално – сервисни центар“, изради измјене дијела Регулационог плана „Центар исток – Центар запад“ и о продаји непокретности. Биће разматрани и Приједлози одлука о прихватању понуђеног земљишта као поклона граду Дервента без накнаде, те Приједлози одлука о утврђивању тржишне вриједности за градска грађевинска земљишта додијељена на коришћење 2000. године.

Кадровска рјешења

Сљедеће засједање обиљежиће и изјашњавање о неколико кадровских рјешења, међу којима су приједлози рјешења о разрјешењу директора вртића „Трола“, Центра за културу и Спортског центра и именовања на те функције, те разрјешењу члана Градске изборне комисије.  Одборници ће се изјашњавати и о разрјешењу вршилаца дужности чланова Надзорног одбора „Дервентског листа и Радио Дервенте“ и именовању на те функције, као и о разрјешењу вршилаца дужности чланова управних одбора вртића „Трол“ и Туристичке организације и именовању на те позиције. Очекује се да буде расписан и јавни конкурс за избор и именовање једног члана Управног одбора Туристичке организације.

Related posts

У залихе се слило
36 литара крви

Derventski List

УЗ ТРУБАЧЕ И ПЈЕСМУ ОПРОСТИЛИ СЕ ОД ШКОЛЕ

admin

Ватрогасци – спасиоци Нову годину
дочекују у новом објекту

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još