ИЗДВОЈЕНОНовости

Локални парламент засједа 30. јуна

Скупштина града засједаће 30. јуна, а на дневном реду биће, између осталог, нацрт ребаланса овогодишњег буџета града, као и извјештаји о реализацији програма санације и одржавања локалних путева и утрошка средстава за заједничку комуналну потрошњу у прошлој години, а на дневни ред накнадно су увршћене тачке које се односе на разрјешење потпредсједника Скупштине града и суфинансирање изградње водоводне мреже за јужни дио Дервенте, односно осињског водовода, од стране корисника.

Сједница колегијума првобитно је била прекинута у петак због потребе за додатно усаглашавање о дневном реду, а на данашњем наставку одлучено је да се пред одборницима нађе дневни ред од 26 тачака, с тим да су представници клубова одборника СДС-а, ПДП-а и ДНС-а били уздржани о предложеном списку тема.

Изабрани представници у локалном парламенту разматраће и одлуку о утврђивању висине накнаде за рад чланова управних и надзорних одбора у јавним установама и предузећима чији је оснивач Скупштина града, као и програм коришћења посебних водних накнада и годишњи План утрошка намјенских средстава од накнада по основу продаје шумских дрвних сортимената за ову годину.

Ријечи ће бити и о пословању привреде у прошлој години и информацији о запошљавању, броју и структури незапослених, као и потребним кадровима за развој града, те плану систематске превентивне дезинсекције и дератизације за ову годину. Одборници би требало да се изјасне и о предложеном Програму мјера за спречавање, сузбијање, елиминацију и ерадикацију заразних болести за ову годину, те информацији о превентивној здравственој заштити становништва у прошлој години.

На дневном реду је и одлука о продаји неизграђеног градског грађевинског земљишта у индустријској зони путем лицитације, одлука о изради дијела Регулационог плана „Гаковац“ и закључак о прихватању иницијативе о изради измјене дијела Регулационог плана за ово градско насеље. Ријечи ће бити и о информацији о раду невладиних организација и удружења грађана у Дервенти.

Дневни ред допуњен је и предложеним рјешењима о разрјешењу и именовању чланова Комисије за провођење конкурса за избор чланова Одбора за жалбе, као и о измјени рјешења о именовању Комисије за избор по јавном конкурсу за именовања у јавним установама „Спортски центар“, „Центар за културу“, „Геронтолошки центар“ и Јавној предшколској установи „Трол“.

Јулска сједница

Колегијум је данас утврдио и оквирни датум одржавања јулске сједнице парламента, одлучивши да то буде 28. јул, с тим да ће коначан датум сједнице бити утврђен на идућој сједници колегијума.

Related posts

МУП РС ТРАЖИ 25 РАДНИКА

admin

ЂАЦИ УСКЛИКНУЛИ С ЉУБАВЉУ СВЕТИТЕЉУ САВИ

admin

Омладинска банка ослонац
за нове идеје младих

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još