НовостиРС-РЕГИЈА

Лопови украли Медаљу ослободиоца Брода из стана генерала Лисице

Припадници Полицијске управе Бањалука трагају за непознатим особама које су почетком фебруара опљачкале стан у власништву Браниславе Лисица, супруге прослављеног команданта Војске Републике Српске генерала Славка Лисице, из којег су украле Медаљу ослободиоца Брода којом је одликован покојни генерал.

Портпаролка ПУ Бањалука Данијела Мучибабић, наводећи иницијале, потврдила је да полицијски службеници предузимају све мјере и радње с циљем расвјетљавања кривичног дјела тешка крађа које је извршено 1. фебруара у стану Б. Л.

– У вези с тим достављен је извјештај Окружном јавном тужилаштву Бањалука против непознатог извршиоца или више њих због почињеног кривичног дјела тешка крађа. Рад по наведеном предмету је у току под надзором Окружног јавног тужилаштва Бањалука – рекла је Мучибабићева за “Глас Српске”.

Она није могла да говори о томе шта је украдено, али је генералова супруга Бранислава потврдила за наш лист да је украдена медаља.

– Да имају икаквог поштовања, сигурно не би однијели медаљу. То је мени највредније што су однијели, јер оно друго што је украдено није ни битно – осјетно разочарана је рекла генералова супруга.

Генералов син Ненад каже да крађа која се догодила представља праву бруку и очекује од полиције да пронађе лопове.

– Срамота је то што се десило. Вјерујем да ће полиција дати све од себе да пронађе те лопове који су показали да немају части и да им ништа није свето – каже Ненад Лисица.

Предсједник Градског одбора ДЕМОС-а и одборник ове странке у Скупштини града Бањалука Слободан Станаревић, који је уз сагласност генералове породице званично упутио приједлог да одликовање Кључ града буде постхумно додијељено управо генералу Лисици, огорчен је сазнањем да су лопови украли медаљу прослављеног генерала. Он каже да полиција треба да упрегне све ресурсе како би што прије пронашла починиоце те крађе.

– Брука и срамота је да међу нама живе нечасни људи који су спремни на тако нешто. Генерал Лисица је један од најчаснијих и најбољих официра Војске Републике Српске чије име се изговара с поштовањем, чак и међу његовим ратним непријатељима. То је човјек који је задужио овај град и све његове грађане и заслужује највиша признања и зато очекујем од полиције да по сваку цијену пронађе те људе без имало части – каже Станаревић.

“Боже, помози”

Начелник Брода Зоран Видић био је затечен информацијом да су лопови опљачкали стан генерала Славка Лисице и украли Медаљу ослободиоца Брода.

– Боже, помози! То је нечувено. Једноставно не могу да вјерујем и не знам шта да кажем. Потребно је што прије пронаћи те бандите и најоштрије их казнити – каже Видић за “Глас Српске”.

http://www.glassrpske.com

Related posts

ДЕРВЕНТА ЈУТРОС (ФОТО)

admin

Мјере продужене до 1. децембра

admin

ДРУГИ ЗАРАЖЕНИ ВИРУСОМ КОРОНА У ДЕРВЕНТИ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još