Спорт

Матеј Јарош на највишем постољу

Побједник прве трке Отвореног првенства БиХ у мото – кросу, која је вожена данас у Дервенти, је Матеј Јарош из Хрватске, који је у обје трке категорије МX1 завршио на првом мјесту.

На другом мјесту је Петар Кундид из Хрватске, а Марио Којић из Модриче завршио је као трећепласирани.
У класи МX2 на највиши трон попео се Рок Крајц из Крешева, друго мјесто освојила је Миа Рибић из Хрватске, а трећепласирани је Словенац Марк Бескует.
У категорији ветерана без конкуренције је био домаћин такмичења Дервенћанин Мирослав Милојевић Мирон, који је иза себе оставио члана АМК „Ускопље“ Бошка Резу и Стеву Бабића из Крешева. У овој класи наступио је и домаћи возач Дарко Тодорић.
У класи МX 85 најбржи је био Бартул Савић из Хрватске, на другој позицији трку је завршио Павле Милојевић, а на трећем Илија Прерадовић.
У класи МX 65 најбољи је Вук Чајић из Србије.
Када су у питању возачи категорије „аматер“ на првом мјесту обрео се Дејан Пауновић из Србије, другопласирани је Саша Соларевић из МК „Маршал“, а иза њега је Данијел Андрић из АМК „Крешево“.

У овој категорији наступили су и домаћи возачи, чланови МК „Мирон мото“ Милош Макивић, Бојан Кнежевић, Давид Вучић, Саво Гвоздаревић, Синиша Пазуревић и Недељко Тадић.
Екипно су најбоље резултате остварили возачи АМК „Крешево“, на другом мјесту је МК „Миро мото“, а на трећем МЦК „Витез“.

Мото – крос излетиште у Дервенти било је поприште борбе 48 возача из БиХ, Србије и Словеније за прве бодове нове сезоне Отвореног првенства БиХ.

Related posts

ДОМАЋИНИМА ТРОФЕЈ НА ТУРНИРУ У ОСИЊИ

admin

Кошаркашки клуб Дервента позива навијаче

admin

МЛАДИ ФУДБАЛЕРИ ЈУРЕ ДРЕС РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još