Друштво

Матурантима указано на опасности несавјесне вожње

У оквиру пројекта „Кад се живот преокрене“ представници Агенције за безбједност саобраћаја РС Никола Торбица и Горан Бошњак ученицима завршних разреда Стручне и техничке школе одржали су јуче предавање о алкохолу и младим возачима.

Предавање је било подијељено у три дијела, од којих се први дио односио на безбједност у саобраћају, послије чега је своје искуство средњошколцима, који ускоро стичу право на управљање возилом, пренијела особа која је због саобраћајне незгоде задобила тешке повреде и трајни инвалидидтет.

– Циљ овог пројекта јесте да ученици схвате, кроз личну причу и грешку неког у саобраћају, колико то може да их кошта. То има јачи утисак на њих и касније они усвајају боље ставове и понашање у саобраћају – рекао је Торбица додајући да је трећи дио предавања био предвиђен за симулацијске наочаре.

-Такозване „пијане наочаре“ симулирају како алкохол дјелује на њихов вид и колико их ограничава када су под утицајем алкохола. Тада су покрети спорији и непрецизни, реакције су спорије, а ми им сугеришемо да у саобраћају морају да буду трезвени и тријезни, јер треба да имају брзе покрете и реакције у случају неких непредвиђених активности – додао је он.

Related posts

Почиње исплата јулске пензије

admin

Постављен крст на
звоник сочаничког храма

Derventski List

Удружење жена и ове
године било дио „Дана јесени“

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još