Друштво

Методе јавног говора
олакшавају вођење часа

Трибина „Проговори да видим ко си“, која је вечерас у Народној библиотеци „Бранко Радичевић“ окупила просвјетне раднике дервентских средњих и основних школа, као и истоимена књига Удружења за развој и унапређивање културе јавног говора и изражајност, указали су на методе које помажу наставницима у комуникацији са ученицима.

Ријеч је о виду обуке која је заживјела прије седам година у Србији и то на иницијативу тројице дипломираних глумаца оснивача удружења, Милана Босиљчића, Слободана Роксандића и Марка Миловановића.

– У жељи да просветним радницима на неки начин олакшамо вођење часа, у сарадњи са Министарством просвете Републике Србије и Заводом за образовање РС покренули смо иницијативу 2017. године са идејом да се бавимо едукацијом просветних радника – објаснио је Босиљчић додавши да је до сада кроз едукације прошло око 15.000 просвјетних радника.

– Такође, током пандемије радили смо вебинаре како бисмо олакшали наставницима и схватили смо да је потреба и у Српској и Хрватској за едукацијом иста јер се око 8.000 наставника јавило са жељом за учешће – казао је Босиљчић.

Related posts

ПОКЛОНИ ЗА ПРВОРОЂЕНУ БЕБУ ДУЊУ

admin

Ватрогасци се данас борили са седам пожара

admin

Црква у Агићима
прославља крсну славу

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još