Спорт

Рукометашице „Кнежопољке“ освојиле Омладинску лигу, „Дервента“ трећа

Екипа Женског рукометног клуба „Кнежопољка“ из Козарске Дубице освојила је турнир Омладинске лиге за дјевојчице рођене 2007. године и млађе, а чија завршница је играна данас у Дервент.

На другом мјесту нашла се екипа „Борца“ из Бањалуке, док је „Дервенти“ припало треће, а „Борји“ из Теслића четврто мјесто.
Ово је први пут да је у граду на Укрини одржана завршница турнира у женском рукомету, а предсједник Надзорног одбора Рукометног савеза РС и предсједник ЖРК „Борац“ из Бањалуке Дарко Савић честитао домаћинима за одличну организацију турнира.
– Драго ми је што су четири најбоље екипе данас у Дервенти и да смо показали да ће рукомет упркос свему опстати. Ситуација је свугдје тешка, посебно у спорту, а женски спорт је неправедно запостављен. Драго ми је да ЖРК „Дервента“ има подршку локалне власти и честитам им на изузетној организацији ове завршнице. Надам се да ће и даље имати подршку градоначелника – рекао је Савић.
Турнир је званично отворио замјеник градоначелника Синиша Јефтић који је подсјетио да рукомет у Дервенти има дугу традицију, те је пожелио срећу свим учесницима турнира.
– Задовољство је што смо данас домаћини једног оваквог догађаја и сигурно је да рукометна традиција сеже далеко уназад. Младе даме су овом приликом употпуниле рукометну слику у Дервенти и честитам свим екипама на избореном пласману у ову завршницу – рекао је Јефтић.
Организацији завршног турнира и сљедеће године надају се у Женском рукометном клубу „Дервента“, који постоји пуних 12 година и у којем вриједно тренира 50 дјевојчица
– Имамо изузетно добар подмладак који број 50 дјевојчица и до појаве корона вируса играли смо Лигу Славоније, а сада смо базирани на омладински рукомет у РС – рекла је Јелена Симић из ЖРК „Дервента“.

Коначан пласма:
1. „Кнежопољка“
2. „Борац“
3. „Дервента“
4. „Борја“

Related posts

Пионирке побједом
запечатиле сезону

Derventski List

Николас Васић побједник
школског шаховског такмичења

Derventski List

Стефани Бањац: Признање вјетар у леђа

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još