Спорт

Мноштво медаља и пехар
за дервентске каратисте

Чланови Карате клуба „Дервента“, њих 20, показали су изузетне вјештине протекле недјеље на Међународном такмичењу у каратеу „Србац 2024“ представљајући се у четири дисциплине, кате појединачно и екипно, те борбе појединачно и екипно, а у укупном поретку заслужили су пехар за друго мјесто.

Осим тога,, на такмичењу су титуле најбољих у својим категоријама понијели Маја Бабић и Ђорђе Петковић, који су освојили златне медаље у катама појединачно и екипно. Такође, у катама појединачно своје вјештине су златом крунисали Анђела Ђукић, Маријо Вајић, Данило Сурла, Наталија Тешић, Владимир Михајловић, Јана Васић и Славен Ђеорђић, док је у истој дисциплини сребро засјало у рукама Стефана Љешића, Владимира Васића, Тамаре Новић, Михајла Ковачевића, Славена Топаловића и Немање Ђукића. Бронзу у катама освојили су и Дајана Видић, Никола Маркуљевић, Кристина Живковић, Марко Бабић и Тијана Шарић. У екипним катама злато су освојила два тима и то тим 1 у саставу Ђорђе Петковић, Стефан Љешић и Данило Сурла, те тим 2 Маријо Вајић, Марко Бабић и Маја Бабић, док су се сребром окитили чланови тима 3 Маја Бабић, Дајана Видић и Никола Маркуљевић.

Дервентски каратисти побрали су медаље и у појединачним борбама, а златну медаљу осовјили су Владимир Михајловић, Тијана Шарић и Славен Топаловић, док су сребро кући донијели Јана Васић и Славен Ђеорђић, док је наступ тима 1 у саставу Јана Васић, Тијана Шарић и Тамара Новић, у дисциплини борбе екипно такође крунисан златом.

Организатор такмичења које је окупило 120 такмичара из седам клубова из Републике Српске, Србије, ФБиХ и Русије, био је Карате клуб „Србац“.

Related posts

Миладиновићу бронза на 200 метара

admin

ОМЛАДИНСКИ ПОГОН „ТЕКСТИЛЦА“ УПИСУЈЕ НОВЕ ЧЛАНОВЕ

admin

Реми послије
„трилер“ завршнице

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još