Друштво

МУП позива возаче на опрез због почетка школе

Министарство унутрашњих послова Републике Српске апелује на све учеснике у саобраћају, а посебно на возаче да буду одговорни у саобраћају, да поштују саобраћајне прописе и саобраћајне знакове, те тако допринесу заштити дјеце у саобраћају, имајући у виду да сутра, 1. септембра почиње нова школска година у Републици Српској.

– Са почетком школске године очекује се повећано присуство дјеце у саобраћају, а за одређени број њих то значи и прво самостално учествовање у саобраћају, те ће бити појачано ангажовање полицијских службеника у циљу заштите ове категорије учесника – саопштено је из МУП-а Српске.

Поводом почетка нове школске године MУП традиционално реализује акцију „Заштитимо дјецу у саобраћају“ која се организује са циљем што безбједнијег учешћа дјеце школског узраста у саобраћају.

– Током септембра, у урбаним зонама и близини школских објеката, биће појачано присуство полицијских службеника у циљу регулисања саобраћаја и с акцентом на смањење брзине кретања моторних возила и омогућавања безбједног преласка улице за најмлађе категорије ученика у циљу регулисања саобраћаја.  Полицијски службеници ће додатно контролисати и возила која организовано превозе дјецу, а она возила која својим стањем одају сумњу да су технички неисправна биће упућена на ванредни технички преглед – нагасили су из МУП-а додајући да ће бити организована и предавања за ученике у основним школама, како би се најмлађи ученици упознали са основним правилима безбједног учешћа у саобраћају.

Related posts

АЛКОХОЛИЗАМ ВРЕБА И ЂАКЕ

admin

Ђаци одушевљено упијали језик и обичаје Јапана

admin

МАЛИШАНИ ИЗ ВРТИЋА „ВУЧКО“ ПРИРЕДБОМ ОБРАДОВАЛИ МАМЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još