Друштво

Мјештани иницирали асфалтирање пута Врхови – Тешића баре – Лексија

Група мјештана из Горње Лупљанице покренула је иницијативу за асфалтирање путног правца Врхови – Тешића баре – Лексија, а грађевински одбор на чијем челу је Зоран Брестовац почео је прикупљање новца за радове.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Горња Лупљаница Драган Јошић објаснио је да је ова дионица од великог значаја не само за Горњу Лупљаницу, већ и за друга села јужног дијела Дервенте.

– Направили смо заједничку молбу за помоћ у асфалтирању пута коју су потписали предсједници мјесних заједница Црнча, Осиња, Појезна, Велика Сочаница, Горња Лупљаница и Церани коју ћемо упутити надлежнима и привредницима – ркеао је Јошић.

Предсједник Грађевинског одбора Зоран Брестовац рекао је да би се асфалтирањем путног правца Врхови – Тешића баре – Лексија саобраћај одвијао на двије дионице што би значајно растеретило саобраћај, те да уштеде које би возачи остварили нису занемариве.

– Мјештани који путују на посао у Дервенту из Црнче, Осиње, Појезне, Церана и Горње Лупљанице, те дијела Велике Сочанице путовање би скратили за пет километара. Само по једном аутомобилу то је годишња уштеда од око 500 КМ за гориво, односно уштеда од 2.500 КМ за пет година. Процјењује се да дневно граду гравитира из ових сла више од 100 аутомобила, што значи да би уштеда, по овом образцу, за пет година била и већа од 250.000 КМ – напоменуо је Брестовац.

Процијењена вриједност радова је око 423.400 КМ, а прву донацију од 6.000 евра уплатио је Жарко Брестовац из Канаде.

Related posts

Корона утростручила потражњу за витаминима

admin

ПОЗОВИТЕ ДОМ ЗДРАВЉА АКО СТЕ БИЛИ У ПОДРУЧЈИМА ЗАХВАЋЕНИМ КОРОНОМ

admin

Промоција „Јесење гозбе са вилом Босиљчицом“ у петак

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još