Друштво

Награда као доказ исправне пословне политике

– Велика нам је част и много нам значи примити признање као што је Великогоспојинска повеља са златним грбом Града Дервента. То је још једно у низу признања да је успјешно руковођење и домаћински однос према послу, нешто што је неприкосновено за дугогодишњи опстанак и ширење фирме, рекли су у менаџменту компаније “Фрукта трејд”.

У посљедњој декади „Фрукта трејд“ је имала импозантан раст и један од најбржих пословних успона, а тај успјех је, првенствено, посљедица квалитетног рада и залагања комплетног менаџмента и запослених у фирми.

– Овим смо показали да се само домаћинским и квалитетним радом може постићи велики успјех. Фактори пресудни за брз раст и опстанак међу најбољима у пословном свијету, су прије свега, добра пословна политика, планирање и залагање свих запослених – истичу у „Фруктa трејду“ и додају да је и Великогоспојинска повеља, између осталог, доказ исправности пословне политике.

„Фрукта трејд“ је основана 1995. године, а на почетку је имала свега три запослена радника у једном мањем малопродајном објекту. Годинама се ширила, што је захтијевало тржиште, па је почела производња прехрамбених производа и пласман тих производа на шире тржиште. Паралелно са ширењем производње, ширила се и малопродајна мрежа, и израсла у привредног гиганта, са преко 1.400 запослених и више од 1.500 клијената, на крају 2020. године. Што се тиче малопродајне мреже, протекла година је завршена са 46 малопродајних објеката под називом „КОРТ маркети“. На тржишту су препознатљиви брендови: Томико, Фруктако, Топинго, РД кафа, Томеско и Аква Дориа.

Ове године настављено је ширење малопродајне мреже,  а недавно је отворен малопродајни објекат “Супер КОРТ” у Живиницама. До краја текуће године план је отварање малопродајних објеката у Палама, Власеници, Кисељаку и Гацку, као и у неким другим градовима и срединама, са фокусом на Источни дио Републике Српске, Херцеговину и Федерацију БиХ.

Поред ширења малопродајне мреже, континуирано се ради и на модернизацији производње и увођењу нових производа. Такође, у овој години „Фрукта трејд“ је ушао у пројекат откупа дијела потраживања у Фабрици цијеви „Унис“.

– Планирамо да ревитализујемо производњу овог некадашњег дервентског гиганта, те да обезијбедимо нова радна мјеста и ојачамо ово предузеће које ће бити од великог значаја за Дервенту, али и комплетну посавску регију – истичу у менаџменту „Фрукта трејда“ и додају да очекују раст и прихода и добити компаније, те уз оптималну потрошњу и домаћински однос, увјерени су да ће све планиране пројекте реализовати.

Овај ниво развоја „Фрукта трејд“ је достигла захваљујући храброј визији и добром руковођењу власника и директора, Душана Рељића.

Related posts

У недјељу чишћење
обала ријеке Укрине

Derventski List

Због некоришћења сједалица за дјецу кажњено 837 возача

admin

УТВРЂЕН РЕД ВОЖЊЕ ЗА ЂАКЕ ПУТНИКЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još