Култура

Најмлађи уживали у позоришној посластици

Пред најмлађим Дервенћанима на даскама које живот значе вечерас је дочарана прича о пријатељству, бајкама и избору између доброг и лошег кроз представу „Камен мудрости“.

Поред четворо глумаца Позоришта младих „ДИС“ из Бањалуке који су овај комад изнијели, прилику да у представи учествује имала је и публика.

Причу ове савремене комедије говори путујућа глумачка група која у чудној шуми добије прилику да на мала врата уђе у свијет бајки, а како је истакао редитељ представе Новица Богдановић представа садржи и један лијеп експеримент.

– Представа је намијењена најмлађој публици и говори о пријатељству, чудним замкама које нас могу очекивати у животу и то упакована у форму једне савремене комедије деларте, а изводи је група која се по уласку у шуму, нађе у свијету бајки гдје их чекају многе добре и многе лоше ствари, а на њима је да одлуче хоће ли ће бити добри или ће бити лоши. Ова представа је специфична и по томе што је интерактивна и што и дјеца на неки начин праве изборе глумаца, што је један фин експеримент који је заживио и који се игра код нас већ неколико година на редовном репертоару – објаснио је Богдановић истичући да је тренутно на репертоару позоришта осам представа за одрасле и три за најмлађе.

– Ова година је, с обзиром на цјелокупну ситуацију са корона вирусом, добра у смислу да радимо онолико колико можемо и колико нам дају, те смо протекли период искористили да мало обновимо технику и освјежимо сцену. Имали смо измјештања представа у љетне баште, а сада радимо са смањеним капацитетом, али са пуним ентузијазмом. И тренутно радимо три нова пројекта, представе,  који треба да буду завршене у наредних 15 дана – казао је Богдановић.

Related posts

Мариловићевој признање
„Печат вароши сремскокарловачке“

Derventski List

Оживјело дјело пјесникиње
Јозефине Крајиновић Даутбеговић

Derventski List

Промоција дјела „Говорим другим језиком“ вечерас

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još