Друштво

На бањској рехабилитацији шесторо Дервенћана

Прилику да бораве у „Бањи Кулаши“ ове године искористило је шесторо чланова породица погинулих бораца и ратних војни инвалиди од укупно девет који су остварили право на бањску рехабилитацију.

Три члана породице погинулог борца и три ратна војна инвалида, протекле и ове седмице у Кулашима су користили здравствене погодности које ова бања нуди.

Кориснике права на рехабилитацију посјетили су представници Градске управе и Градске борачке организације, а том приликом констатовани су добри услови у којима су смјештени.

– Сматрамо да је овим програмом пројектован недопустиво мали број корисника из Дервенте, а додатни проблем представља то што је јавним позивом дефинисано да мјесто корисника који не буде у прилици да своје право искористи, не може да попуни сљедећи корисник са ранг – листе. Предложили смо да ова одредба буде брисана, а покренули смо и иницијативу да у буџету града за сљедећу годину буде дефинисана посебна ставка за бањску рехабилитацију чланова породица погинулих и ратних инвалида о трошку локалне заједнице – казали су у Градској борачкој организацији.

Related posts

Опрезно при спаљивању биљног отпада и корова

admin

Музиком и поезијом
славили људска права

Derventski List

Стринић наставља да предводи риболовце

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još