Друштво

НА ВЕЛИКУ ГОСПОЈИНУ ПРОСЛАВИЛА 90. РОЂЕНДАН

Бака Јелена Шарић, коју је, прије десет година пут из Ријеке довео у Дервенту, на празник Велике Госпојине, прославила је свој 90. рођендан.

Како би улазак у десету деценију живота баки Јелени заувијек остао у сјећању, комшиница Ката Ступар приредила јој је изненађење, уз торту, најљепше жеље и угодно друштво.

– Ката ми је као друга кћерка. Увијек је ту за мене, редовно ме посјећује и увијек је спремна да ми прави друштво и да поразговара самном. Катин данашњи гест много ме обрадовао и усрећио – рекла је бака Јелена додајући да је, у посљедње вријеме, здравље слабије служи, али да ипак нема разлога да се жали.

Бака Јелена има четворо дјеце, четворо унучади и осморо праунучади, с тим да већ дуго живи сама, тачније, откада је њен супруг умро.

– Дођу и дјеца, посјете ме, али свако има свој живот и своје обавезе. Кроз живот сам свашта радила, копала, жела, косила и уз то успијевала обављати и кућне послове. У оно вријеме је било тешко, пуно се радило, свугдје смо ишли пјешке, није било никаквог превоза, али некако је све било љепше. Сви смо били срећни и ништа нам није било тешко – присјетила се она.

Њена комшиница Ката, не кријући одушевљење што је успјела да усрећи комшиницу поводом њеног 90. рођендана, истиче да је бака Јелена заслужила такву честитку.

– С обзиром да знам да је живот „није мазио“, да је радила све пољске, тешке послове, одгојила четворо дјеце, претрпјела ратно стање и још много тога, одлучила сам да је изненадим и да јој приредим овај мали гест – истакла је Ступарева.

Иако је и раније Ступарева живјела у згради гдје и бака Јелена, прије двије године је доселила у исти улаз и на исти спрат, тако да су оне од тада прве комшинице и праве пријатељице.

– Нас двије смо се дружиле и прије, бака је тада била покретнија и долазила је код мене у сусједни улаз да почне мустру за плетење и једноставно да се дружимо. Мени је остало упечатљиво и посебно интересантно то што она није користила наочаре и што је имала велику вољу и жељу да научи нешто ново. Након пресељења, упознале смо се и зближиле још више. И сада, иако се мало спорије креће, она дође код мене да прегледа моје ручне радове, да јој измјерим притисак и слично – додала је Ступарева.

 

Чита и везе

без наочара

Да је бака Јелена веома живахна потврђује и то што на у десетој деценији живота не треба наочаре.

– Док сам била млађа носила сам наочаре, а сада читам, везем и плетем без њих. Није мало деведесет година, али доживе људи и више – казала је она.

Related posts

Оштећени зидови у ОШ „Никола Тесла“, те димњаци на два објекта

admin

Стиховима одали почаст колегама по перу

admin

Новитет царински техничар и два одјељења гимназије

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još