ИЗДВОЈЕНОХроника

ПРОНАЂЕНА МАЈКА КОЈА ЈЕ ОСТАВИЛА БЕБУ

Дервентска полиција идентификовала је мајку иницијала В.Н. из Дервенте која је јутрос у хаустору на Сајмишту оставила своју бебу.

Из Полицијске управе Добој саопштено је да ће против ње бити поднесен извјештај Окружном јавном тужилаштву Добој за кривично дјело напуштање дјетета.

Директорица Центра за социјални рад Дервента Маја Поповић казала је за „Српскаинфо“ да мајка дјетета није била под посебним надзором Центра за социјални рад, јер у досадашањем њеном понашању ништа није указивало да би могла оставити бебу.

Истакла је да она није била њихова штићеница, те да само прима матерински додатак. Она је појаснила да је ријеч о жени која је самохрана мајка и која већ има дијете од три године.

– Када је рођена ова беба, прије око два мјесеца, она је уписана у родни лист као самохрана мајка – истакла је Поповићева.

Иако се појавила информација да је ријеч о особи са посебним потребама, Поповићева је рекла за „Српскаинфо“ да она има урођене одређене тјелесне сметење, али да то није утицало на њене родитељске способности.

Шеф Службе педијатрије у добојској болници „Свети апостол Лука“ Мирослав Јовић изјавио је за „Независне“ да је дјечак који је пронађен јутрос старости око мјесец.

– Дјечак је доброг општег здравственог стања, није потхрањен, нити промрзао и тежак је око 3,5 килограма – рекао је Јовић.

Према његовим ријечима, дјечак се налази на Одјељењу педијатрије, гдје ће се о њему бринути до одлуке надлежног Центра за социјални рад у Дервенти.

Бебу је остављену у хаустору пронашла је Мирјана Јевтић, чистачица оближњег кафића.

Она је у изјави за „Независне“ рекла да је беба пронађена око 5.20 часова.

– Када сам дошла на посао, у пролазу зграде који се налази у близини кафића угледала сам корпу за бебе са ручкама. У први мах помислила сам да су се дјеца играла и оставила је у пролазу. Међутим, када сам изашла из кафића, чула сам плач дјетета – испричала је Јевтићева и додала да је пришла корпи и угледала бебу која је била покривена декицама.

– Хтјела сам да је узмем, али сам се плашила. Било је језиво. Чекала сам да дође полиција – казала је за Јевтићева.

Бебу су, послије позива чистачице, дервентски полицајци ставили у ауто и утоплили, те је послије доласка екипе из дервентског Дома здравља, превезена у добојску болницу.

Related posts

ПОРОДИЧНА МЕДИЦИНА РАДИ И СУБОТОМ

admin

За свако рођено дијете по 500 марака

admin

Из саобраћаја искључено
40 неисправних возила

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još