Друштво

Нехумани услови живота
Славише Малића аларм за помоћ

Хуманитарно удружење „Мали Анђео“ из Бањалуке покренуло је акцију прикупљања помоћи за Славишу Малића из Детлака који живи у тешким условима.

Овај Дервенћанин годинама је становао сам у трошној кући која се протеклог мјесеца обрушила. У међувремену, живот у тешким условима оставио је данак и на његово здравље. Свјесни чињенице да је куцнуо посљедњи час да се помогне Малићу, удружењу  „Мали Анђео“ обратили су се његови комшије Лука и Перо Малић.

– Славиша живи сам, без оца је остао 1998. године, а мајка му је умрла 2010. године. Боравио је у трошној кући која се срушила. Прву ноћ је пресједио у шупи без врата, а већ од наредног дана спава у комшиној гаражи. Славишу живот није мазио, у кући није било струје ни воде, а још у раној фази дјетињства примјећена је блажа ментална ретардација – испричао је Саша Икић из „Малог Анђела“ чији су представници обишли овог Дервенћанина увјеривши се у нехумане услове у којима он живи.

– За помоћ Славиши Малићу до краја фебруара активан је хуманитарни број 17056 и сви који желе могу да позивом даривају једну КМ. На жиро – рачуне нашег удружења могуће су уплате из Републике Српске и БиХ, као и из иностранства – рекао је Икић подсјетивши да је ово удружење већ провело успјешну акцију помоћи за Дервенћанина Добривоја Тутњевића којем је премијер Владе Републике Српске донирао контејнер за становање.

Рачуни

Сви који желе да уплате донацију за Славишу Малића то могу да учине на рачун 5520002009328582 у „Адико банци“ – прималац Хуманитарно удружење „Мали Анђео“, Новака Пивашевића бб, 78000 Бањалука, сврха уплате: За Славишу. 

Уплате из иностранства су могуће на рачун у „Адико банци“, IBAN: BA395520002062114139; SWIFT: HAABBA2B, прималац Хуманитарно удружење „Мали Анеђо“, Новака Пивашевића бб, 78000 Бањалука, сврха уплате: За Славишу. 

Related posts

ЉУБИТЕЉИ МОТО – КРОСА ДОБИЈАЈУ СВОЈЕ УТОЧИШТЕ

admin

Љепотом и елеганцијом закорачили у свијет одраслих

admin

Стручност и ефикасност гаранција за пројекте широм БиХ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još