Спорт

Никад шира подршка

Послије вишемјесечног ишчекивања и једног одлагања, у уторак је одржана сједница Скупштине Фудбалског клуба „Текстилац“, на којој је изабран комплетан Управни одбор и попуњена позиција предсједника Скупштине.

Ништа мање важна није ни чињеница да су сви који су изабрани у руководство изразили безрезервну спремност да раде на јачању клуба и његовог повратка на мјесто које му припада.

Синиша Ружојчић повукао је оставку на позицију предсједника Скупштине и на том мјесту ће остати до краја мандата, а за предсједника Управног одбора изабран је Миланко Балешевић. У Управни одбор изабрани су и Игор Жунић, Денис Пијетловић, Перо Ђурић, Славен Гојковић, Витомир Пиваш, Давор Симић, Бојан Земуновић, Драган Вукадиновић и Тихомир Томинчић.

Чланови Скупштине усвојили су и Статут клуба који је усклађен са законским рјешењима, а размотрен је и извјештај о активностима клуба са финансијским извјештајем за период од 1. јула 2022. до 30. јуна 2023. године.

Како је наведено и клуба, у касу „Текстилца“ слило се 329.000 марака, од чега 140.000 КМ из буџета Градске управе. Исплаћено је 328.000 КМ, а неке обавезе остале су за исплату у наредном периоду, уз констатацију да је, у финансијском смислу, такмичење у Првој фудбалској лиги изузетно захтјевно.

У Извјештају о активностима клуба констатовано је да се протекла такмичарска сезона може оцијенити неуспјешном, поготово када се има у виду састав Прве лиге Републике Српске у којој учествују клубови и из много мањих средина, са много мањим друштвеним и привредним ресурсима.

– Сада се око клуба окупила никад шира управа која жели да помогне даљи развој клуба. Скупштина је зацртала јасан циљ, а то је повратак у Прву лигу РС, као и рад на инфраструктури стадиона, односно завршетак и опремање нових просторија испод трибине – Миланко Балешевић.

Припреме

Иначе, сениорска екипа „Текстилца“ за наступ у Другој фудбалској лиги припрема се већ петанестак дана, а увелико трају и активности око формирања екипе.

Related posts

„Дервента“ код куће
отвара други дио сезоне

Derventski List

ШАХИСТИ ОДЛИЧНИ У ПРВОЈ ЛИГИ

admin

„ТЕКСТИЛАЦ“ ДОИГРАВАЊЕ ПОЧИЊЕ ПРОТИВ „СЛАВИЈЕ“

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još