ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Ни више цијене, ни радни дани не одгађају прославе

Иако је поскупљење низа производа диктирало и промјене цјеновника у дервентским ресторанима и свечаним салонима, прослава овог љета не мањка, а термини за прославе се траже не само викендом, већ и радним данима.

Календари угоститења у овој љетњој сезони испуњени су свадбама, крштењима и другим прославама, а судећи према интересовању, гости не хају ни за више цијене ни за термине радним данима.

У мотелу „Двор“, који располаже са три сале за прославе и салом за састанке, казали су да су почетком ове сезоне повећали цијеу „столице“, али да то није утицало на потражњу за терминима.

– Сезона прослава почела је, као и ранијих година, у мају, а цијена „столице“, што подразумијева закуп сале, услугу и комплетан мени, поскупјела је за десет одсто, у складу са осталим поскупљењима. Без обизира на то, наши простори за прославе су јако тражени и заинтересованост не јењава – казали су у „Двору“ додавши да у понуди за прославе, као и раније, овај објекат у менију нуди припрему хране и пића, те погодности за смјештај.

Прославе мањег обима попуниле су и календар „Бабиног брда“.

– Сала за прославе је мања у поређењу са другим мјестима у граду, али имамо захтјеве за прославе викендом, али и радним данима. Наша сала је погодна за састанке, прославе рођендана, свадбе и сличне поводе – рекли су у овом објекту, а гости највише договарају понуду која износи 60 марака по особи.

Организацију свадби, рођендана, крштења обезбјеђује и хотел „Бисер“, а како су истакли, поскупљења су диктирала и измјене њихових цјеновника.

– Цијене су више за десет до 15 одсто у односу на претходну годину. Свакако, задовољни смо обимом посла, а највеће интересовање влада за прославе са 200 до 250 гостију, а људи више нису ограничени на суботу и недјељу – рекли су у „Бисеру“.

Мања славља попунила су и календар етно – села „Еден“, а према њиховим ријечима, термини су им били попуњени још почетком године.

– Тренутно влада највеће интересовање за прославе дјечијих рођендана, што се највише заказује радним данима и то због садржаја за дјецу које имамо у понуди – рекли су из „Едена“, а и из свадбеног салона и кетеринга „Марко Поло“ истакли су да су им сви викенди у овој сезони одавно попуњени.

– Ударни термини, као и ранијих година, резервисани су још раније. Код нас је могуће организовати и мање прославе, до 70 гостију, па до максимално попуњеног капацитета – казали су из салона „Марко Поло“.

Угоститељи се надају да би се добра љетња пословна сезона могла пресликати и на јесен и зиму, с обзиром да су протекле двије године биле у знаку ограничења које је донијела пандемија.

Радници

Да се ресторани и свечано салони не могу пожалити на обим посла показује и стална потражња за куварима, конобарима и помоћним радницима које ангажују током сезоне.

Related posts

ОБИЉЕЖЕН ДАН УСТАНКА НАРОДА БиХ

admin

У ДЕРВЕНТИ ОБЛАЧНО ОД ДАНАС ДО СУБОТЕ

admin

„НОЋ БОГОВА“ ДОНИЈЕЛА ДУХ ВРХУНСКОГ ПОЗОРИШТА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još