ДруштвоИЗДВОЈЕНО

НОВА КОЛИЦА ЗА ЛАКШУ СВАКОДНЕВИЦУ

Римокатолички свештеник из жупе Теслић Иван Равлић уручио је данас електрична колица Дервенћанину Мићи Мрђи, који је прије девет година остао без обје ноге.

Лијеп гест уочи божићних празника олакшаће свакодневни живот Мрђи, који је истакао да ће сада моћи више да се брине о себи и буде самосталан.

– Много ми значи ово помагало, јер више не морам имати некога да ме „гура“ као што био случај са обичним колицима. Сада могу сам да ложим ватру, донесем себи када ми нешто зтреба. Драго ми је што сам добио ова колица – казао је Мрђа заваљујући се донаторима.

Ово су осма колица која је обезбиједио жупник Равлић, а донације су уручене у четири општине. До сарадње са породицом Мрђа дошло је прије мање од мјесец, након што је жупник на „Фејсбуку“ објавио да поклања електрична колица. Након што се Мрђина супруга се пријавила на позив, донација је стигла у њихов дом.

– Особе са инвалидитетом су одбачене и заборављене, а када добију овакво нешто буду неизмјерно срећне. Мени је циљ да им живот учиним мало лакшим и бољим и желим да се људи више ангажују и укључе у даривање. Позивам све људе који имају жељу и вољу да помогну, да се активирају. Потребно нам је много тога, сваки дан стижу нови захтјеви, а тренутно су потребни слушни апарати – рекао је жупник Равлић истичући да не гледа вјеру и нацију.

Уручивању донације присуствовао је и замјеник начелника општине Синиша Јефтић, те члан добојског Удружења дијабетичара „Дијабета“ Драгиша Ристичић, који је позвао обољеле од дијабетеса да оснују удружење, јер једино Дервента у овој регији нема удружење, али и да се обрате суграђанки др Инги Марковић, која ће им дати све потребне савјете.

Related posts

У најави родна година

admin

Пријемни испити за нове студенте 27. јуна

admin

Повратак ученика у клупе 24. јануара

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još