Друштво

Нове праксе и сарадња
доступни васпитачима

Дервента и вртић „Трол“ данас су домаћини обуке у оквиру портала „eTwining“ намијењеног међународној сарадњи и усавршавању особља из области васпитања и образовања којем присуствује 15 васпитача из Дервенте, два из Добоја и четири из Лакташа.

„eTwining“ је интернет портал у оквиру пројекта „Ерасмус“ путем којег се особље из васпитних и образовних установа из разних европских земаља укључује у размјену добрих пракси, онлајн материјала.

Обуку је предводила једна од осам тренинг „eTwining“ амбасадора у БиХ Нада Соколовић, уз подршку стручног тима из Агенције за предшколско и основно образовање.

– Полазници обуке имају прилику да се упознају са „eTwining“ платформом и алаткама, гдје ће моћи да се региструју и покрену заједничке пројекте са васпитачима из БиХ, Србије, Хрватске, Црне Горе, Словеније, Сјеверне Македоније и других европских земаља. „eTwining“ је дио „Ерасмус плус“ пројекта у којем наставници, васпитачи, учитељи, професори, библиотекари и директори имају прилику да кроз разне обуке изразе своју креативност и професионално напредују – казала је Соколовићева захваливши се директорици вртића „Трол“, као и градоначелнику Дервенте Милораду Симићу на гостопримству.

Директорица вртића „Трол“ Гордана Симић казала је да је Дервента препозната по квалитету и као таква изабрана да поново буде домаћин обуке.

– Политика наше установе и јесте да континуирано радимо на усавршавању наших кадрова, не само на локалном, него и на свјетском нивоу, и то како би што већем броју појединаца омогућили да прођу обуку – казала је Симићева објаснивши да ће учешће у оваквим пројектима омогућити приступ и новим шансама за усавршавање и унапређење рада предшколске установе.

Она је додала је при томе веома значајна и подршка Градске управе, а учеснике обуке поздравио је замјеник градоначелника Синиша Јефтић.

– Задовољство је што имамо прилику да вас угостимо, с обзиром да је локална управа ангажована на континуираном унапређењу услова у јавној предшколској установи. И даље радимо на томе да проширимо капацитете, али да подржимо усавршавање кадрова – рекао је Јефтић.

Related posts

Традиционално покладно
дружење чува обичаје

Derventski List

Убрзан ритам нових генерација захтева промене у образовном систему

admin

ЈАК ИМУНИТЕТ БЕДЕМ ОДБРАНЕ ОД БОЛЕСТИ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još