Друштво

Новогодишњи базар заблистао
бојама креативности

Дјечија граја, смијех, музика и добро расположење преплавили су данас хол Основне школе „19 април“ који је заблистао сјајем дјечије креативности на новогодишњем базару ове школе.

Вриједне руке ученика и наставника централне и подручних школа у Агићима, Мишковцима, Трстенцима и Кострешу припремили су шаролику понуду медењака, колачића, новогодишњих декорација, крофница, честитки и чајева, а пажњу је плијенио централни дио базара испуњен медењацима које су заједничким снагама припремили сви првачићи ове школе.

Ученице деветог разреда Маја Глумац, Марина Јовичић и Дуња Душанић на базару су представиле посне и мрсне колачиће, те свјеже крофнице.

– Цијели разред, заједно са разредницом, припремао је колачиће, а крофнице смо правили данас и заиста смо уживали у припреми и давању нашег доприноса базару наше школе – рекле су оне, а актив петих разреда своје столове су испунили новогодишњим украсима и медењацима.

– Припрема је трајала отприлике двије, три седмице, а највише смо се украсима посвећивали на часовима ликовног, часовима одјељенске заједнице, а понешто смо дорађивали и код куће. Идеје за производе су потекле од ученика. На цијелом базару цијене производа су на добровољној бази и дјеца о томе воде бригу –  рекла је учитељица Сузана Брестовац.

Директорица ОШ „19 април“ Елвира Миљић истакла је задовољство и понос још једном успјешном манифестацијом која, као и све којима је фокусу дјечија креативност, изњедри срећу и радост у школи. 

– Први базар смо организовали прије пандемије и онда смо прву прилику искористили поводом Дана наше школе да организујемо тада васкршњи, тако да је организовање базара везано за велике празнике. Ученици у тим приликама заиста покажу да имају шта да понуде, па су тако данас представили разне креације од аранжмана за столове и јелке до врућих крофница и чаја, тако да није било граница у темама. Наравно нису били одређени ни материјали за израду, али је мени посебно драго што видим да су користили доста природних материјала, на примјер шишарки, дијелова дрвета и то на начин који показује да је само креативност могла да створи. Изузетно сам поносна и срећна и мислим да ће нам ово свима и ученицима, радницима и родитељима уљепшати предстојеће празнике – казала је Миљићева додавши да ће средства прикупљена на базару бити употријебљена за набавку наставних средстава.

Related posts

СТИЖЕ ПРОМЈЕНА ВРЕМЕНА

admin

ТИТУЛА УЧЕНИКА ГЕНЕРАЦИЈЕ ДОМАЋИ ЗАДАТАК ЗА БУДУЋНОСТ

admin

УПУТСТВА ЗА РУКОВАЊЕ ХРАНОМ У ВРИЈЕМЕ КОРОНА ВИРУСА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još