Обавјештења

Обавјештење за бираче расељена лица

ГРАДСКА ИЗБОРНА КОМИСИЈА

ОБАВЈЕШТЕЊЕ

за бираче који имају статус расељеног лица

Градска изборна комисија Дервента обавјештава расељена лица (расељено лице је држављанин БиХ коме је статус расељеног лица утврдио надлежни орган управе за питање расељених лица) да у складу са чланом 4. став (3) и 11. Правилника о употреби и изради извода из Централног бирачког списка („Службени гласник БиХ“, број 31/24) у Центру за бирачки списак града Дервента могу поднијети захтјев за промјену бирачке опције за локалне изборе 2024. године.

Градска изборна комисија позива расељена лица да провјере:

  • статус бирача;
  • тачност личних података;
  • бирачку опцију и на основу изражене воље промјене ту бирачку опцију (бирачка опција подразумијева дарасељена лица могу гласати за општину пребивалишта из 1991. лично или у одсуству или могу гласати за општину боравишта, под условом да предоче доказ да имају пријављен боравак најмање шест мјесеци прије дана избора).

Провјеру наведених података, расељена лица могу да обаве у Центру за бирачки списак у згради Градске управе Дервента, канцеларија број 18 (први спрат), сваким радним даном од 7.30 до 15.30 часова (телефон број: 053/315-140).

Рок за подношење захтјева за промјену бирачке опције (подноси се лично у Центру за бирачки списак) је 23. јул 2024. године.

Уз попуњен захтјев (ПБО-1) расељено лице је дужно службенику Центра за бирачки списак предочити један од важећих оригиналних идентификационих докумената (лична карта, возачка дозвола или пасош БиХ), а у спис приложити копију предоченог идентификационог документа.

Градска изборна комисија

Related posts

Обавјештење из Градске изборне комисије

Derventski List

Локације бирачких мјеста за изборе
у савјетима мјесних заједница

Derventski List

Израђени порески рачуни за
власнике непокретности за 2024. годину

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još