Uncategorized @bsДруштвоИЗДВОЈЕНО

Од вртића се опростили
у ритму дјетињства

Завршном приредбом у знаку музике и плеса коју су извели пред родитељима и другим суграђанима у Центру за културу од предшколске установе „Трол“ данас се опростило 60 малишана.

Уводним филмом који је представио будуће првачиће, те музичким и плесним тачкама двије старије групе, „троловци“ су изазвали одушевљење присутних.

Директорица ове установе Гордана Симић казала је да је ријеч о традиционалној манифестацији.

-Носиоци завршне приредбе су дјеца старијих група, њих 60, дакле они сви учествују у свим тачкама,а представили су се и полазници специјализованих програма музике, спорта, енглеског језика и плеса, односно дјеца од четири до шест година. Припремили смо низ музичких и плесних тачака и некако се уз музику и плес осјећамо најбоље, тако да ћемо кроз приредбу представити све оно што смо радили у протеклој години, а кроз тему „Филм у ритму дјетињства“, како смо и назвали нашу завршну приредбу – казала је Симићева додавши да је ово прилика да се родитељи и други суграђани упознају са радом установе током године.
Симићева је додала да вртић „Трол“ тренутно броји 220 малишана.

-До краја године планирамо да проширимо капацитете за још 100 до 120 малишана, а самим тим биће повећан и васпитачки кадар и помоћни радници што нас радује, а посебно радује је да се увијек тражи мјесто више, првенствено због квалитета рада – објаснила је Симићева.
Кроз специјализовани програм музике малишани имају прилику да буду дио хора и на тај начин се упознају са музиком и пјесмама за њихов узраст, а руководиоци овог програма Милијана Жунић и Нада Толић извеле су на сцену око 30 полазника.

-Малишани воле да пјесмице савладавамо уз покрете. Ту су укључена дјеца од три до шест година, и кроз овај програм они уче инструменте, слушају музику тако да развијамо њихов слух и љубав према музици – казала је Жунићева.
Ова установа се, осим 60 малишана из редовног програма, опростила и од око 100 дјеце која су похађала припремни програм пред полазак у школу.

Related posts

Прекиди у снабдијевању
струјом у четвртак и петак

Derventski List

ГИМНАЗИЈАЦИ ОСНОВЦИМА ПОКЛОНИЛИ ПРЕДСТАВУ

admin

Превенција, спречавање и борба против насиља над женама

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još