ИЗДВОЈЕНОНовости

Озваничен почетак реконструкције
објекта ОШ „Никола Тесла“

Увођењем извођача радова у посао данас је озваничен почетак реконструкције објекта Основне школе „Никола Тесла“ вриједан 5,2 милиона марака.

Реконструкција у земљотресу оштећеног објекта највеће дервентске основне школе повјерена је групи изођача које предводи предузеће „Прода монт“ из Добоја, док је вањско уређење уговорено са конзорцијом који води дервентски  „Геокоп“.

Увођењу извођача у посао, који би требало да буде завршен у идућих 300 дана, присуствовали су и градоначеленик Милорад Симић са сарадницима и чланови надзора над родовима.

– Увођењем извођача у посао почиње реконструкција школе. Ја имам одређену емпатију према овом објекту, јер је то била и моја школа. Тај објекат је и споменик у Дервенти и нисмо хтјели ни смјели да га рушимо. Хвала Влади Републике Српске за разумијевање и обезбјеђивање 5,2 милиона КМ за радове – казао је Симић изразивши наду да ће посао бити завршен у уговореном року и да ће ова школа поново отворити врата за око хиљаду ученика и просвјетних радника.

Координатор Надзорног тима за реконструкцију школе  Вања Врањеш нагласила је да ће реконструкција вратити стабилност објекту школе, те да ће све фазе радова пратити Републичка дирекција за обнову и изградњу.

Технички директор „Прода монта“ Жељко Петковић нагласио је да ова фирма има девет мјесеци за извођење радова вриједних 4,5 милиона марака.

– Данас су смо уведени у посао, а већ смо раније почели са техничким припремама. Предвиђена је комплетна реконструкција објеката, односно замјена крова и инсталација, јачање конструкције из темеља са вертикалним носивим елементима кроз објекат до последње плоче у крову, израда бетонских плоча за сваку етажу, те завршни радови- казао је Петковић.

Почетак радова с нестрпљењем ишчекују ученици и наставно особље ОШ „Никола Тесла“.

– Већ три и по године смо подстанари у другим школама и хвала им на пруженој сарадњи. Са повратком у матичну школу све ће бити лакше и другачије – казао је директор Љубиша Ђурић.

ОШ „Никола Тесла“, која има око 870 ученика и  130 радника, оштећена је у земљотресу 2020. године и од тада се у њој не изводи настава.

Related posts

Улица 1. маја постаје безбједнија

admin

Ентузијазмом откривају тајне гастрономије

admin

Вјетар у леђа за прва три пројекта младих

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još