Спорт

Освојени насушно
потребни бодови

ТЕКСТИЛАЦ – ЖЕЉЕЗНИЧАР СТ 1:0 (1:0)

Стадион Текстилца. Гледалаца: 400. Судија Ђукићи (Угљевик). Стријелац за Текстилац: Де Мело Оливеира у 25. минути.

Текстилац: Mарковић, Mарић, Ђекић, Jоловић, Де Mело Оливеира (од 89. Теофиловић), Jовановић, Прљета (од 64. Савић), Кушљић, Башић (од 90. Алексић), Соса, Игњић.

„Текстилац“ је послије скоро пола године тријумфовао пред својом публиком у првенственим утакмицама.

Побједа која је претходила овој против „Жељезничара“, забиљежена је 24. септембра прошле године у 9. колу против Омарске (3:1), а посљедњу побједу уопште у првенству, „Текстилац“ је постигао 19. октобра на гостовању у Источној Илиџи против екипе „Фамоса“ (1:2).

Дервентска екипа у мечу против бањалучког „Жељезничара“ забиљежила је сасвим заслужену побједу, иако ни гости нису били „мачији кашаљ“.

Дуго су се обије екипе мучиле да осмисле праву акцију, а онда је два пута сијевнуло пред голом гостију. Прво је њихову мрежу затресао капитен Марић, али се испоставило из недозвољене позиције. Недуго након тога комбинацију Јовановића и Башића ударцем главом завршио је Де Мело Оливеира. Домаћини су у првом полувремену имали још једну изгледну ситуацију, али није било реализације.

Током другог полувремена обије екипе имале су по неколико шанси, али промјене резултата није било, па је „Текстилац“ освојио насушно потребне бодове у борби за опстанак у Првој лиги РС.

У сљедећем колу „Текстилац“ гостује у Приједору, гдје се састаје са екипом „Рудара“.

Помоћ за Тривиће

Сав приход од продатих улазница са суботње утакмице руководство „Текстилац“ одлучило је да уплати на рачун породице Тривић. Такође, одлучено је да ће се та пракса понављати на свим утакмицама до краја сезоне које „Текстилац“ буде играо пред домаћим навијачима.

Related posts

Кошаркаши сутра дочекују екипу „Сокоца“

admin

„Дринић“ на побједничком постољу

admin

Млади дервентски шахисти
међу 200 такмичара „Трофеја Бањалуке“

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još