Друштво

Отворена врата за нове
чланове и нови инструмент

Млади музичари који похађају Музичку радионицу „Соната“ постигли су запажене  резултате у протеклој години, а сви који су заинтересовани да се придруже овој радионици имају прилику за то јер траје упис нових чланова, а осим клавира моћи ће да се опредијеле и за виолончело. 

Музичку радионицу похађа више од 40 полазника из Дервенте и Брода, а како је истакла професорица музике и творац ове радионице Валентина Шатара нова сезона у „Сонати“ доноси новитете. 

– Планирамо упис нових чланова у групне часове и увођење нових инструмената, тачније виолончела. Овај инструмент ће водити проф Мерима Меџић дипломирани виолончелиста, која је са ученицима учествовала на такмичењима и то у дисциплинама гудачки соло, камерни гудачки ансамбли и нестандардни ансамбли гдје је остварила запажене резултате – казала је Шатара додавши да су полазници „Сонате“ у протеклом периоду остварили запажене резултате на „онлајн“ такмичењима.

– Наши ученици учествовали су на такмичењима у Кини, Јапану, Бугарској, Португалу, Пољској, Турској и Великој Британији. Своје музичко умијеће првим мјестом на такмичењима у Пекингу, Истанбулу и Пољској крунисао је Немања Недић, а прво мјесто на португалском такмичењу освојио је Габриел Жарић, Леон и Лукас Шумахер са такмичења из Јапана добили су прве награде, док су Екатарина Пекез, Филип Грабовац, Андреа Костадиновић, Ђорђе Ристић, Јована Томинчић и Ленка Симић освојили прве награде на такмичењима у Лондону. Софија Јамеџија постигла је прво мјесто на такмичењу у Бугарској – рекла је Шатара.

Related posts

На данашњи дан формирана Војска Републике Српске

admin

Служен помен за 18 погинулих
бораца из Трстенаца

Derventski List

Ловци у недјељу упоређују
стрељачке вјештине

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još