ИЗДВОЈЕНОНовости

Отворене понуде за израду техничке документације

У Градској управи данас су отворене понуде по јавном позиву за избор пројектанта за израду техничке документације за реконструкцију зграде Основне школе „Никола Тесла“, а понуду је доставио конзорцијум од шест фирми.

Како је објављено на „фејсбук“ страници Градске управе, послије прегледа ове понуде биће доносена одлука о даљим активностима.

Како су из локалне управе раније истакли, тендер за избор пројектанта за израду техничке документације за реконкструкцију објекта школе која је оштећена у земљотресу већ мјесецима је предмет опструкција. Наиме, избор пројектанта закочен је од јануара, од када се путем жалби на тендерску документацију одуговлачи, ово веома важно питање.

Објекат школе оштећен је у земљотресу крајем децембра 2020. године, а од тада до данас настава за ђаке ове школе одвија се у објекту ОШ „19. април“ и двије средње школе.

Послије испитивања које су обавиле надлежне институције, Скупштина града почетком ове године донијела је одлуку о реконструкцији објекта школе, а коју ће финансијски подржати Влада РС. Предуслов за почетак реконструкције јесте израда техничке документације.

Related posts

Слиједи ново поскупљење горива

admin

Дух Божића обасјао „Напретков“ дом

Derventski List

АКЦИЈА ПОМОЋИ БРАНКИ ТРИВИЋ УЈЕДИНИЛА ДЕРВЕНЋАНЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još