ДруштвоИЗДВОЈЕНО

ОШ „Никола Тесла“
дочекала 107 првачића

Родитељи, баке, деке, браћа и сестре са радошћу и узбуђењем испратили су данас 107 ђака првака на прве стазе знања, а које ће под окриљем Основне школе „Никола Тесла“ водити и бодрити учитељи и наставници.

Првачићи нису, као ни родитељи, крили узбуђење због новог животног поглавља које су данас отворили ђаци, а озарен осмијехом и окружен другарима Немања Ђукић са нестрпљењем је дочекао први дан школе.

– Узбуђен сам што крећем у први разред и знам већ неке другаре, спреман сам за школу. Радујем се што ћу свашта лијепо научити у школи и дружити се са другарима – казао је овај првачић, а његова мајка Невена Ђукић истакла је да узбуђења због поласка у школу не мањка у њиховом дому.

– Једно дијете већ иде у ову школу у четврти разред, али свакако узбуђења не недостаје ни код нас родитеља, као и код дјеце – казала је Ђукићева.

И у породици Видић у овој школској години имају два школарца.

– Као и сваком родитељу, преиспитујем да ли ће се дијете уклопити у друштво, да ли ће прихватити ново окружење и да ли ће све проћи како треба. Нисмо до сада имали суза, а доста тога је на учитељици и другарима – казала је Гордана Латиновић Видић.

Улогу разредника једног од пет одјељења данас је преузео учитељ Саша Мичић.

– Улога разредника носи велику одговорност, а иако је сваки почетак тежак, понекад испуњен сузама, послије првог дана углавном се сви наоружамо осмијехом – рекао је Мичић.

Добродошлицу првачићима у школске клупе пожелио је директор школе Љубиша Ђурић.

– Још једна генерација првачића, њих 107, од којих је 101 у централној и шест у подручним школама, и за нас је нови изазов. Надамо се да ће ово бити посљедња генерација коју дочекујемо изван објекта наше школе и да ће због тога бити још посебнија – рекао је Ђурић додавши да је у току реконструкција објекта школе изразивши наду да ће радови бити завршени у предвиђеном року.

И ова генерација ученика на стазе знања крочила је уз подршку Градске управе која је за све дервентске првачиће, њих 194, обезбиједила торбе са прибором.

– За све школице први дан нове школске године је посебан, али најпосебнији је ипак за првачиће. Они су данас с разлогом усхићени, као и њихови родитељи. Већ низ година и ја подијелим ту радост са њима, симболично им уручимо школске торбе са дидактичким материјалом и пожелимо им лијепу  будућност, а ове године имамо два ученика више у односу на лани. За дуги низ година радећи овај посао, као и за пет година које сам радио у просвјети, препознао сам да је и за наставнике ово велики дан јер је њихова улога веома важна – казао је градоначелник Милорад Симић истакавши задовољство због динамике радова на објекту ове основне школе.

– Драго ми је да су радови у поодмаклој фази и надам се да ће се ова граја ускоро вратити у школу која је ове године уписала највећи број првачића – рекао је Симић.

Из буџета града за набавку торби и школског прибора првачићима издвојено је 11.600 КМ, а осим поклона Градске управе ђацима првацима уручени су и поклони које је обезбиједио маркет „Ђурић“.

Related posts

ОТВОРЕН ПУТ У МИШКОВЦИМА

admin

Одстријељено шест шакала

admin

ПАРТИЗАНОВО ДОБИЛО НОВУ ПОДЛОГУ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još