ИЗДВОЈЕНОНовости

О ПОМОЋИ ПОСЛОВНОЈ ЗАЈЕДНИЦИ И КАПИТАЛНИМ УЛАГАЊИМА 11. МАЈА

Прва ванредна сједница Скупштине општине Дервента заказана је за 11. мај након што је Републички штаб за ванредне ситуације општини Дервента одобрио одржавање сједнице локалног парламента, а на дневном реду наћи ће се, између осталог, приједлози капиталних улагања и подстицаја пољопривредне производње, те додјеле субвенција пословним субјектима чије је пословање погођено увођењем мјера због корона вируса.

Сједница ће, како су истакли из службе дервентског парламента, бити одржана у великој сали Центра за културу уз поштивање свих прописаних мјера заштите од корона вируса.

– Ово мјесто за одржавање сједнице Скупштине општине изабрано је како би се испоштовала прописана физичка удаљеност, а простор ће претходно бити дезинфикован, те ће присутни одборници и лица која учествују у раду сједнице Скупштине носити заштитне маске и рукавице како налажу обавезне здравствене мјере – казали су из службе Скупштине општине.

Пред одборницима ће се, према усаглашеном дневном реду, наћи 13 тачака дневног реда, и то Приједлог програма додјеле субвенција пословним субјектима за ублажавање економских посљедица усљед појаве КОВИД – 19, те Приједлог одлуке о ослобађању плаћања закупа.

Биће разматран и план капиталних улагања за ову годину, те програм подстицаја пољопривредне производе и села такође за ову годину. На дневном реду је и програм санације и одржавања локалних путних праваца, као и Извјештај о извршењу буџета општине Дервента за 2019. годину.

Одборници ће одлучивати и о изради измјене дијела Регулационог плана „Комунално-сервисног центра“, те о неколико одлука које се односе на имовинско-правне послове.

Засједање је заказано за девет часова.

Мјере

Из Министарства Министарства управе и локалне самоуправе РС нагласили су да је током одржавања сједнице Скупштине обавезна примјена свих здравствених мјера у погледу дезинфекције простора у којем ће се одржати сједница, обавезно кориштење заштитне маске и рукавица, физичког размака присутних одборника и лица која учествују у раду сједнице Скупштине, спријечавање већег и дужег социјалног контакта.

– Напомињемо да се одборници који су старији од 65 година могу кретати у временском периоду почев од седам до десет часова сваког дана, изузев недјеље, и нису изузети од мјере забране кретања изван наведеног временског периода, а у циљу заштите лица старије животне доби – додали су из Министарства.

Related posts

Почела изградња водовода у Турским Лужанима

admin

Сутра почиње Великогоспојински пост

admin

Мјере у РС продужене до 22. фебруара

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još