ИЗДВОЈЕНОНовости

ПАКЕТИ ПОМОЋИ СТИЖУ НА 250 АДРЕСА

Подјела 250 пакета са основним животним намирницама и хигијснским потрепштинама, а који су намијењени социјално угроженим породицама на подручју општине, почела је данас.

Влада Републике Српске, путем Центра за социјални рад обезбиједила је 130 пакета, маркет „Ђурић“ 100 пакета, а Општинска организација Црвеног крста Дервента 20 пакета са основним прехрамбеним и хигијенским производима.

Из маркета „Ђурић“ су као друштвено одговорна компанија одлучили да помогну општинама у којима послују.

– Као компанија која постоји већ 22 годинe, осјећамо одговорност према друштву, те смо од 1.150 пакета, 100 издвојили општини Дервента. Пакети садрже основне животне намирнице и средства за личну хигијену – казала је пословођа дервентског маркета Бојана Мартић, те у име компаније захвалила суграђанима који поштују прописане мјере при куповини у „Ђурић“ маркетима.

Уз помоћ Општинске организације Црвеног крста и волонтера ови пакети су стигли на праве адресе.

Смиља Инђић, која је добила један од пакета помоћи, каже да јој је помоћ итекако добродошла, јер пензија коју прима није довољна само за лијекове.

– Помаже ми Црвени крст, помажу комшије, сналазим се како знам и умијем – казала је Инђићева.

Директорица Центра за социјални рад Маја Поповић рекла је да Инђићева, како приписује закон, не може бити корисник социјалне помоћи, те да је пакет са намирницама оно што тренутно може да јој буде пружено.

Пакет са храном и другим потрепштинама добила је и четворочлана породица Грдановић у којој нико није запослен.

  • У ово вријеме, када влада пандемија и у страху од болести свака помоћ значи много – казала је Драгана Грдановић.

Секретар општинске организације Црвеног крста Радислав Кујунџић захвалио је свима који су учествовали у акцији подјеле помоћи суграђанима.

  • Због ситуације која влада ми нисмо били у могућности да проведемо традиционалну акцију прикупљана помоћи, која много значи нашим суграђанима – рекао је Кујунџић.

Републичка управа цивилне заштите расподијелила је дониране мадраце компаније „Мој сан“ од чега је Дервенти прослијеђено 30 комада. Мадраци, за које је превоз обезбиједила компанија „Фрукта трејд“, тренутно су смјештени у Ватрогасни дом.

Related posts

Хуманост остаје једина водиља

admin

ЗИМСКА СЛУЖБА УПУЋЕНА НА СЕОСКА ПОДРУЧЈА

admin

ТУРНИР „МАЛИ ШАМПИОНИ“ ОКУПИО 300 ДЈЕЦЕ (ФОТО)

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još