ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Плавшићева: Награда је потврда да смо на правом путу

Светосавска награда је потврда, нама просвјетним радницима, да смо на правом путу, путу нашег првог просвјетитеља Светог Саве. Јер ми, подучавајући нове генерације, слиједимо његова дјела и на тај начин стварамо будућност.

Казала је то наставник разредне наставе у Основној школи „19. април“ Наташа Плавшић приликом свечане додјеле Светосавске награде на академији у Бањалуци, за 40 истакнутих наставника основних и средњих школа и васпитача које је наградило Министарство просвјете и културе Републике Српске. Плавшићева је једина из Дервенте овогодишњи добитник Светосавске награде, која се додјељује истакнутим за постигнуте изузетне резултате у области образовања и васпитања ученика, односно дјеце у претходној школској години.

Она је у име свих награђених учитеља, њих 12, у програму Радио – телевизије Републике Српске, казала да је Светосавска повеља изузетна част за сваког учитеља.

– Посебна величина Светосавске повеље јесте у томе што је она потврда нама, учитељима, да смо на правом путу, на правом путу нашег првог просвјетитеља Светог Саве. Јер ми, подучавајући нове генерације, слиједимо његова дјела и на тај начин стварамо будућност – казала је Плавшићева захваливши свима који су препознали те наградили рад просвјетних радника и васпитача.

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић приликом додјеле Светосавских награда истакла је да је ово признање најсјајнији орден за једну професију која представља темељ стабилног и успјешног друштва. Премијер Српске Радован Вишковић казао да је успостављање Светосавске награде доказ да Српска жели и даље да развија свој образовни систем, а ова награда треба да буде подстрек за његов даљи развој.

Министарка просвјете и културе Наталија Тривић истакла је да су васпитачи, учитељи и наставници носиоци реформских процеса и квалитетног образовања.

Related posts

Прикупљено 112 доза крви

admin

Посљедња етапа 17. априла стартује у Дервенти

admin

ВОЈИНУ АРМИЈУ МУШТЕРИЈА ЧИНЕ СВЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još