Uncategorized @bsИЗДВОЈЕНОНовости

Дервенћани у православну Нову
2024. годину упловили у одличном расположењу

Традиционални дочек православне Нове године на градском тргу вечерас је окупио многобројне Дервенћане који су ново љето по јулијанском календару дочекали уз кувано вино и ватромет, те музичку посластицу уз Јелену Томашевић.
Богат садржај отворио је програм приређен за најмлађе суграђане који су се обрадовали дружењу са кловновима и осликавању лица, а бројни присутни су пола часа прије поноћи присуствовали и молебану у Саборном храму Успења Пресвете Богородице.
У поноћ се суграђанима обратио градоначелник Милорад Симић честитајући ново љето свим православцима.

-Поред међународних празника, према традицији у Дервенти организујемо и прославу православне Нове године и то на радост свих православаца. Настојимо сваке године, да заједно са сарадницима, уз предсједника „Просвјете“ и друге руководиоце јавних установа које су подржале организацију овог догађаја, да припремимо богат садржај – казао је Симић пожеливши свим православним вјерницима добро здравље и пуно љубави у новој години.

Као и ранијих година, организацију дочека православне Нове године на Тргу православља изнијело је Српско просвјетно и културно друштво „Просвјета“, уз подршку Туристичке организације, Народне библиотеке „Бранко Радичевић“ и Српске православне црквене општине Дервента, а под покровитељством града Дервента.

-Дервентска СПКД „Просвјета“ током протекле 2023. године организовала је низ манифестација, а према традицији и дочек православне Нове године уз подршку града, на чему смо заиста захвални. Желим свим људима срећно и благословено ново 2024. љето – рекао је предсједник дервентске „Просвјете“ Далибор Ђекић.

По први пут у Дервенти наступила је Јелена Томашевић која је Дервенћане увела у јулијанску Нову годину.

-Много је лепо славити и имати повода за славље, а славимо живот, желимо добро здравље и да смо заједно са својим породицама, а овом приликом желим да честитам све празнике, а посебно Нову годину и Мали Божић, које данас обиљежавамо – рекла је Томашевићева.

Related posts

КРЕЋЕ ОБНОВА КРОВА СПОРТСКЕ САЛЕ

admin

Борачке категорије заслужују посебан сензибилитет друштва

admin

Три генерације исте
породице под кровом „Санина“

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još