Друштво

Плесне кораке учи око 250 малишана

Часови плеса у оквиру пројекта „Растимо уз плес“ који проводи вртић „Трол“ почели су протекле седмице, а око 250 малишана до 1. јуна учиће плесне кораке и кореографије које ће представити суграђанима на завршној приредби.

Директорица „Трола“ Гордана Симић подсјетила је да је основни циљ пројекта да се код дјеце пробуди осјећај за ритам и да се дјеца у раном дјетињству забаве уз плес. Додала је да је први човјек асоцијације Радомир Крсмановић на првом семинару обучио васпитаче и учитеље основним плесним корацима, кој они сада преносе малишанима.

– Дервента први пут учествује у пројекту који је одобрило Министарство просвјете и културе Републике Српске, па је осим у „Тролу“, који је водитељ пројекта, лиценца за пројекат стигла и на адресу основних школа „Никола Тесла“ и „19. април“ – истакла је Симићева додавши да подршку реализацији пројекта даје и градоначеник Милорад Симић, који ће финансијски подржати одржавање завршне свечаности.

Такође, Симићева је додала и да малишанима, васпитачима и учитељима, у волонтерском ангажману, пружа и Ивана Симић, гимназијалка која ће ускоро бити и званични инструктор плеса и плесни кореограф.

– Предшколске групе полазника воде васпитачи нашег вртића „Трол“, дјецу из припремног програма плесним покретима учим ја, уз гимназијалку и пласног кореографа и инструктор Ивана Симић, док школку групу ОШ „Никола Тесла“ воде учитељице Мирославка Станић и Соња Мршић. Ђаци ОШ „19. април“ покрете савладавају уз помоћ учитеља Дарка Керкеза и учитељица Сандре Гаврић Башић, Сандре Башевић, Лепе Вулин, Весне Кнежевић и Славице Танасковић – истакла је Симићева.

Завршна приредба

Завршна приредба на којој ће малени Дервенћани представити своје плесне вјештине планирана је 1. јуна, када ће са дервентским малишанима наступити и вршњаци из Шамца и Модриче.

Related posts

Васпитачи из „Трола“ активни учесници стручног усавршавања

admin

Прекиди у снабдијевању
струјом и сутра

Derventski List

Расписани позиви за подршку
области борачко – инвалидске заштите

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još