Спорт

Пливачку обуку овог
љета завршило 120 дјеце

Школa пливања, која већ деценију и по на базенима „Олимп“ окупља дервентске малишане, и овог љета била је прилика за савладавање техника пливања и дружење, а за 120 полазника данас су уручене дипломе за успјешно завршену обуку.

Малишани су током 15 часова боље сналажење у води увјежбавали са тренерима Школе спорта „Арена“, а осим пливачког умијећа стицали су и нове пријатеље. Деветогодишња Ајна Ибришевић већ четврту годину распуст употпуњује часовима пливања.

– Омиљени стил пливања ми је прсно, а захваљујући овој школи усудим се сама да пливам на ријеци и у мору – казала је Ајна, док је први пут обуку прошао шестогодишњи Данило Кукић.

– Свиђа ми се да пливам, али и да роним – казао је овај дјечак, а сигурност у пливању и нове другаре током школе пливања стекао је Александар Предојевић.

– Прије нисам био баш неки пливач, а захваљујући одличним тренерима научили смо све четири технике. Осим тога, упознао сам и нове другаре са којим се дружим и ван курса – рекао је Александар, а завидан пливачки стаж већ има Теа Живковић.

– Пливам већ осам година, а овај курс ми је био прилика да усавршим све технике, али и користан начин да испуним распуст – додала је Теа.

Пливачку обуку Дервенћана већ 15 година подржава и Градска управа.

– До сада је око 2.000 дјеце научило основе пливања у овој школи, што веома значајно за здраве темеље код сваког дјетета. Спортске активности најмлађих подржава и Градска управа, а годишње из буџета издвајамо око 500.000 марака за спорт, од чега је за школу пливања намијењено 7.500 КМ. Ове године смо пливачку обуку за једно дијете суфинансирали са 40 одсто, друго дјете са 50 одсто, а треће дијете из породице са 70 одсто што је велика олакшица за кућне буџете. Ове године смо имали и полазнике из породица са четворо дјеце, којим је обуку град суфинансирао са 80 одсто – рекао је начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Градске управе Славен Пашалић.

Организатор школе пливања и један од тренера Дарко Панић казао је да им из године у годину, осим нових полазника, долазе и дјеца која желе да усаврше технику пливања.

– Осим обуке за непливаче, имали смо и обуку техника пливања са дјецом која већ неколико година долазе код нас, гдје смо успјели већ да савладамо све четири технике пливања. Значај пливања је огроман и надам се да ћемо и сљедеће године наставити да проводимо ове обуке уз подршку Градске управе – рекао је Панић додавши да је доња старосна граница за полазнике напуњених пет година.

– Најбољи тренутак да нам се придружи на курсу је када дијете изрази жељу да научи да плива – рекао је Панић.

Школа спорта „Арена“, осим пливања, малишанима вртићког узраста преноси и основе спорта.

Related posts

„НЕКТАР ФУТСАЛ 2018“ НАПУНИО ДВОРАНУ

admin

Миладиновићу бронза на 200 метара

admin

Прволигашке мечеве дочекују са јасним циљевима

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još