EкономијаИЗДВОЈЕНО

ПОВОЉНИ ПЛАЦЕВИ У НОВОМ НАСЕЉУ

У Новом насељу ускоро ће на продају бити стављено 76 парцела и то по веома повољним цијенама, а одлуку о продаји овог земљишта донијели су одборници Скупштине општине на посљедњој сједници.

Ради се о градском грађевинском земљишту у власништву општине, на којем је предвиђена везана, али и

индивидуална градња.

Начелница Одјељења за просторно уређење Љубица Бећаревић појаснила је да се ради о парцелама у неколико улица, а цијена зависи од уређености земљишта и инфраструктуре.

– Цијена сваке парцеле одређена је по положају парцеле, врсти градње, опремљености инфрастуктуром. Најнижа почетна цијена износи 3,80 КМ  по квадрату, а највиша 12,20. С обзиром на то да су цијене повољне и да се одмах по куповини може приступити градњи, очекујемо да ће интересовање бити велико и да ће парцеле бити продате веома брзо – истакла је Бећаревићева.

Плацеви се продају у улицама Васе Пелагића, Филипа Вишњића, Доситеја Обрадовића, Вранка Ћопића, Косовке дјевојке, те Видовданској улици. Површина парцела предвиђених за везану градњу су од 330 квадрата навише, док се плацеви за индивидуалну градњу краћу од око 500-600 метара квадратних. То значи да плац може да се купи већ за 2.000 марака, колико коштају најјефтинији, па до нешто више од седам хиљада за инфраструктурно уређеније.

Лицитација

Више детаља о лицитацији за продају плацева у Новом насељу Дервентски лист доноси у идућем издању који из штампе излази 10. јануара, а додатне информације о поступку продаје заинтересовани могу да добију у Одјељењу за просторно уређење сваким радним даном од осам до 14 часова или позивом на бројеве телефона: 053/315-171 и 053/315-172.

Related posts

ПОДСТРЕК ЗА ПОЉОПРИВРЕДУ ТЕЖАК 331.400 КМ

admin

Уручени поклони прворођеној беби у 2021.

admin

Слободни медији темељ демократског друштва

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još